Putimské bravčové rezance fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach.
Zdroj: internet
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g chudé (stehno, karé...) |
|
1 ks |
|
100 g čerstvé |
|
3 ks menšie |
|
100 g (bez nálevu) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu ošúpeme, kapiu scedíme z nálevu.
-
2
Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterskou omáčkou. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, šampiňóny na plátky, uhorky na kolieska a kapiu na rezance.
-
3
Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji do hneda.
-
4
Pridáme cibuľu a šampiňóny a orestujeme do zlatista.
-
5
Pridáme maslo, až sa rozpustí, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom a pridáme pretlak a horčicu. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného miešania asi 30 minút.
-
6
Nakoniec pridáme kapiu a uhorky, premiešame, dochutíme cukrom a soľou.
-
7
Podávame s chlebom, alebo obľúbenou prílohou, ja som to mal aj so zemiakmi. Chutné je to aj ako náplň v zemiakovej placke.
Máš pravdu, aj mne to pripomína "kaťák", len tu sú pridané šampiňóny, a hneď je z toho iný recept... :-)
katak je vsechno co chces nebo co najdes 😉 ale vzdy chutna
Ďakujem @haji , je to také jednoduché hospodské jedlo, také mám rád.
Ďakujem Feri, Cimburu som nečítal ale poznám z filmu. A Putim mi utkvel v pamäti vďaka Haškovmu Švejkovi, mám rád knihu ako aj film. Raz sa tam chcem ísť pozriet, vraj tá budova žandárskej stanice kde nakrúcali ešte existuje. A možno v miestnom podniku podávajú aj toto jedlo. :-)
Ďakujem, aj to fantasticky chutí.. :-)
nemusis furt vsechno obhajovat, ja nic nekritizuju, naopak kimluv pokrm se mi libi a dostal jsem na nej chut, v Cechach je casto k dostani po nazvem katuv sleh, na Slovensku podle regionu v kterem se clovek nachazi (Gemerske maso, Spisska pochutka, Vazecka pochutka... a pod. ) dokonce proku je ukryte v bramboraku, tak to muze byt i tajomstvo ci prekvapenie sefkuchara :)
ale vzdy potesi (teda pokial je z dobrych a nezkazenych surovin :)
Vďaka za koment a foto, kombinácia zmesi so zemiakovou plackou je priam ideálna.
Máš pravdu, je to taký univerzálny recept, jednoduchý a rýchly, preto sa podáva aj v jedálňach a hostincoch.
Ďakujem kamarát, určite to poznáš, nič zvláštne ale zato chutné. :-)
Ďakujem za uznanie ktoré si veľmi cením, verím že Vaša verzia bude ešte chutnejšia a žiadanejšia, držím palce a pozdravujem aj ja :-)