Bravčové mäso
Bravčové mäso

Putimské bravčové rezance fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 19. júla 2022
Putimské bravčové rezance (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Ide o tradičnú juhočeskú pochúťku podávanú v reštauráciách a jedálňach.
Zdroj: internet

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g chudé (stehno, karé...)
1 ks
100 g čerstvé
3 ks menšie
100 g (bez nálevu)
1  PL
2 PL
2 PL
1 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance, cibuľu ošúpeme, kapiu scedíme z nálevu.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterskou omáčkou. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, šampiňóny na plátky, uhorky na kolieska a kapiu na rezance.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji do hneda.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cibuľu a šampiňóny a orestujeme do zlatista.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme maslo, až sa rozpustí, zaprášime múkou a opražíme. Zalejeme vývarom a pridáme pretlak a horčicu. Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného miešania asi 30 minút.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme kapiu a uhorky, premiešame, dochutíme cukrom a soľou.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s chlebom, alebo obľúbenou prílohou, ja som to mal aj so zemiakmi. Chutné je to aj ako náplň v zemiakovej placke.

    Putimské bravčové rezance (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Fajnová směs, vděčný receptík. S chlebíkem to musí být fajnotka. Pěkný postup a ještě hezčí fotečky, hned bych dala testovací vzoreček. A je fuk, jak se která směs jmenuje, hlavně že je to chutné jídlo. Díky za sdílení!
sracz
Výborný recept, @Kimlo kamarát vážený a ctený, reprezentujúci vkus a chute kuchára i _rky! nasmeroval si ma do nostalgickej doby, kedy som čítal juhočeskú novelu "Jan Cimbura", ktorej dej sa odohráva práve v okolí mesta Putim. Niekoľko "kompilátov" tejto tiež mariášnickej chuťovky mám odvarených aj ja, no rozhodne vyskúšam aj ten Tvoj. Ďakujem Ti za inšpiráciu aj za "nakopnutie" a želám Ti dni plné nápadov i pohody!
kimlo
@sracz (20.7.2022 00:41)
Ďakujem Feri, Cimburu som nečítal ale poznám z filmu. A Putim mi utkvel v pamäti vďaka Haškovmu Švejkovi, mám rád knihu ako aj film. Raz sa tam chcem ísť pozriet, vraj tá budova žandárskej stanice kde nakrúcali ešte existuje. A možno v miestnom podniku podávajú aj toto jedlo. :-)
1x kvakac
zahra
U nas je to Tajomstvo koliby (takto robila babka) vylucne hovadzia svieckova, cibula, sampinony bez uhoriek a kapie, horcica, pikantna omacka a podliate vinom. Vcera pre priatelov.


mirop
@haji (19.7.2022 14:52)

nemusis furt vsechno obhajovat, ja nic nekritizuju, naopak kimluv pokrm se mi libi a dostal jsem na nej chut, v Cechach je casto k dostani po nazvem katuv sleh, na Slovensku podle regionu v kterem se clovek nachazi (Gemerske maso, Spisska pochutka, Vazecka pochutka... a pod. ) dokonce proku je ukryte v bramboraku, tak to muze byt i tajomstvo ci prekvapenie sefkuchara :)

ale vzdy potesi (teda pokial je z dobrych a nezkazenych surovin :)
klukodvody
Moc zdravíme a zase paráda. Milujeme jakékoliv směsi, hlavně když se neříká že vařím " čínu". Prostě máme spoustu krásných směsí a ještě když jsou pěkně ostré, tak je to lahoda. Je to už na pohled pořádná bašta. Tak krásný den. U nás se snad upečeme.
2x kimlo a haji
kimlo
@zahra (20.7.2022 07:40)
Vďaka za koment a foto, kombinácia zmesi so zemiakovou plackou je priam ideálna.
kimlo
@mirop (20.7.2022 08:59)
Máš pravdu, je to taký univerzálny recept, jednoduchý a rýchly, preto sa podáva aj v jedálňach a hostincoch.
1x mirop
kimlo
@kvakac (20.7.2022 10:48)
Ďakujem kamarát, určite to poznáš, nič zvláštne ale zato chutné. :-)
kimlo
@klukodvody (21.7.2022 09:25)
Ďakujem za uznanie ktoré si veľmi cením, verím že Vaša verzia bude ešte chutnejšia a žiadanejšia, držím palce a pozdravujem aj ja :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia