Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 7. decembra 2023
Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept)
Foto: tejaja

Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú tradičnou potravinou, ale možno si ich obľúbite.

2-3
porcie
20 (+namáčanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Šošovicu zalejeme vodou, len tesne nad povrch, a necháme cca 1 hod postáť. Vody má byť len toľko, aby sme ju nemuseli zlievať, ale aby sa všetka vstrebala. Potom na rozpálenom oleji za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.

    Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tarhoňu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutú šošovicu a tarhoňu dáme do misky.

    Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku. Premiešame.

    Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do šalátu rozdrobíme Nivu.

    Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme jogurt, olivový olej a horčicu a premiešame.

    Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šalát rozdelíme na porcie a posypeme klíčkami.

Diskusia k receptu