Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami fotorecept
Foto: tejaja
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú tradičnou potravinou, ale možno si ich obľúbite.
2-3
porcie
porcie
20 (+namáčanie) minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu zalejeme vodou, len tesne nad povrch, a necháme cca 1 hod postáť. Vody má byť len toľko, aby sme ju nemuseli zlievať, ale aby sa všetka vstrebala. Potom na rozpálenom oleji za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
-
2
Tarhoňu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.
- 3
Vychladnutú šošovicu a tarhoňu dáme do misky.
- 4
Pridáme na malé kocky nakrájanú papriku. Premiešame.
- 5
Do šalátu rozdrobíme Nivu.
- 6
Pridáme jogurt, olivový olej a horčicu a premiešame.
- 7
Šalát rozdelíme na porcie a posypeme klíčkami.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu