Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové stehno na spôsob stroganov fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. januára 2023
Bravčové stehno na spôsob stroganov (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.

4
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks stredná
1 ks (alebo červená cibuľa)
4-5 strúčikov
podľa potreby
podľa potreby
2 PL
2 PL
4 ks
0,3 dl
1,5 dl
podľa chuti
podľa chuti
 (33 %)
1 stredná plechovka (alebo čerstvé)

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na pásiky, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme podľa seba.

    Bravčové stehno na spôsob stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso orestujeme na oleji a vyberieme do druhej misky. Cibuľu, šalotku, cesnak pokrájame na drobno a orestujeme vo výpeku do sklovita. Pridáme šampiňóny bez nálevu, restujeme za občasného miešania. Kyslé uhorky pokrájame na kolieska a osmažíme na masle.

    Bravčové stehno na spôsob stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uhorky pridáme k šampiónom spolu s horčicou a pretlakom a restujeme. Podlejeme vínom. Mäso vrátime do základu, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou za občasného miešania 35-40 minút domäkka. Nakoniec vmiešame smotanu (33 %) a 1 PL masla a necháme prevrieť. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

    Bravčové stehno na spôsob stroganov (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha