Bravčové stehno na spôsob stroganov fotorecept
Foto: olinecka
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ks stredná |
|
1 ks (alebo červená cibuľa) |
|
4-5 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
3 dl |
|
1,5 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 téglik (33 %) |
|
1 stredná plechovka (alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na pásiky, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme podľa seba.
-
2
Mäso orestujeme na oleji a vyberieme do druhej misky. Cibuľu, šalotku, cesnak pokrájame na drobno a orestujeme vo výpeku do sklovita. Pridáme šampiňóny bez nálevu, restujeme za občasného miešania. Kyslé uhorky pokrájame na kolieska a osmažíme na masle.
-
3
Uhorky pridáme k šampiónom spolu s horčicou a pretlakom a restujeme. Podlejeme vínom. Mäso vrátime do základu, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou za občasného miešania 35-40 minút domäkka. Nakoniec vmiešame smotanu (33 %) a 1 PL masla a necháme prevrieť. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu