Crostini s oškvarkovou nátierkou, volským okom a špargľou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 31. mája 2024
Crostini s oškvarkovou nátierkou, volským okom a špargľou
Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g chrumkavé
100 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Navrch:




Postup

  1. 1

    Oškvarková nátierka: Vajíčko uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Oškvarky s uvareným vajíčkom pomelieme, zmiešame s maslom, horčicou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

  2. 2

    Z očistenej surovej špargle pomocou škrabky pripravíme tenké plátky, ktoré potom pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Bazalkové lístky rozmixujeme s olivovým olejom. Prepeličie vajíčka pripravíme ako volské oká.

  4. 4

    Ciabattu nakrájame na krajce a dochrumkava opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Potom potrieme oškvarkovou nátierkou, navrch položíme pár plátkov špargle a pripravené vajíčko. Dozdobíme bazalkovým olejom a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia