Kapusta s vlašskými orechmi a tofu fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:50
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu (fotorecept)
Foto: tejaja

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného Zobraziť celý popisKapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná. Ak niekto nemá rád tofu, kľudne ho môže vynechať a pridať si ku kapuste plátok mäsa.

3-4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
350 g
1 bal.
5 strúčikov
2 PL
2 KL
100 g




Postup

  1. 1

    Oba druhy kapusty nastrúhame nahrubo.

  2. 2

    Do woku dáme olej a prelisovaný cesnak. Za stáleho miešania ho krátko orestujeme.

    Kapusta s vlašskými orechmi a tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na kocky narezané tofu a opečieme ho, pričom ho stále miešame.

    Kapusta s vlašskými orechmi a tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme obe kapusty a premiešame.

    Kapusta s vlašskými orechmi a tofu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nasekané orechy, horčicu, citrónovú šťavu, korenie a soľ a cca 10 minút podusíme.

    Kapusta s vlašskými orechmi a tofu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s volským okom alebo plátkom mäsa a chlebom.

Diskusia k receptu

farbuska
Oba druhy kapusty - najmä keď robím dusenú kapustu ako prílohu k pečenému mäsu alebo hydine - miešam veľmi často. U bielej kapusty preferujem chuť, kým červená má atraktívnejší vzhľad. Výsledkom býva pekná tmavoružová kapusta s výbornou chuťou, ktorá je aj ozdobou na tanieri.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia