Domáci zavináč zo pstruha dúhového
executive chef, 24. júla 2024

Foto: Archív Miroslava Zamišku
porcie
príprava
Suroviny
| 2 filety (po 150 g) |  | 
| 400 ml |  | 
| 100 ml |  | 
| 2 ČL |  | 
| 2 ČL |  | 
| 1 ks čerstvý |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
|  | |
| Domáca majonéza: | |
| 1 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 250 ml |  | 
| 2 KL |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| Nakladaný fenikel: | |
| 1 ks |  | 
| 100 ml |  | 
| 2 ks |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na nálev nakrájame červenú kapustu a čerstvý fenikel na jemné plátky. Rozdelíme ich na 2 polovice. Jednu použijeme neskôr na plnenie pstruha. Do hrnca vlejeme vodu s octom, pridáme cukor, soľ, druhú polovicu kapusty s feniklom a rozmixujeme. Precedíme a do tekutiny potom vložíme korenie, cibuľu a mrkvu. Privedieme do varu a necháme spolu všetko vychladnúť. 
- 2
Filety pstruha naplníme odloženou nakrájanou kapustou s feniklom. Pevne zrolujeme a zaistíme drevenou špilkou. Potom vložíme do nádoby a pridáme zvyšnú zeleninu, ktorá nám zostala z plnenia. Zalejeme vychladnutým nálevom, prikryjeme a necháme v chladničke naložené v náleve minimálne 10 dní. 
- 3
Podávame aj so zeleninou, ktorú sme naložili spolu so pstruhom. Ak chceme, môžeme pridať aj domácu majonézu a nakladaný fenikel. 
- 4
Domáca majonéza: V miske vyšľaháme domáce žĺtky, postupne za stáleho šľahania prilievame olej, potom zašľaháme horčicu. Ochutíme šťavou z limetky. Okoreníme soľou a bielym mletým korením. 
- 5
Nakladaný fenikel: Čerstvý fenikel nakrájame na tenké plátky. Pripravíme nálev z bobkového listu, sušeného feniklu, sušeného šafranu, nového korenia, cukru, bieleho vína a kvapky octu a soli, prevaríme 5 minút, necháme vychladiť. Nálev by mal byť sladkokyslý. Nálevom zalejeme nakrájaný fenikel vo fľaši alebo vopred pripravenej nádobe. Prikryjeme a necháme aspoň na 24 hodín v chladničke. Fenikel by mal získať krásnu žltkastú farbu a zároveň byť jemne chrumkavý. Tiež zavináč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu