Domáci zavináč zo pstruha dúhového
executive chef, 24. júla 2024
Foto: Archív Miroslava Zamišku
porcie
príprava
Suroviny
2 filety (po 150 g) |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ks čerstvý |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Domáca majonéza: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Nakladaný fenikel: | |
1 ks |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na nálev nakrájame červenú kapustu a čerstvý fenikel na jemné plátky. Rozdelíme ich na 2 polovice. Jednu použijeme neskôr na plnenie pstruha. Do hrnca vlejeme vodu s octom, pridáme cukor, soľ, druhú polovicu kapusty s feniklom a rozmixujeme. Precedíme a do tekutiny potom vložíme korenie, cibuľu a mrkvu. Privedieme do varu a necháme spolu všetko vychladnúť.
- 2
Filety pstruha naplníme odloženou nakrájanou kapustou s feniklom. Pevne zrolujeme a zaistíme drevenou špilkou. Potom vložíme do nádoby a pridáme zvyšnú zeleninu, ktorá nám zostala z plnenia. Zalejeme vychladnutým nálevom, prikryjeme a necháme v chladničke naložené v náleve minimálne 10 dní.
- 3
Podávame aj so zeleninou, ktorú sme naložili spolu so pstruhom. Ak chceme, môžeme pridať aj domácu majonézu a nakladaný fenikel.
- 4
Domáca majonéza: V miske vyšľaháme domáce žĺtky, postupne za stáleho šľahania prilievame olej, potom zašľaháme horčicu. Ochutíme šťavou z limetky. Okoreníme soľou a bielym mletým korením.
- 5
Nakladaný fenikel: Čerstvý fenikel nakrájame na tenké plátky. Pripravíme nálev z bobkového listu, sušeného feniklu, sušeného šafranu, nového korenia, cukru, bieleho vína a kvapky octu a soli, prevaríme 5 minút, necháme vychladiť. Nálev by mal byť sladkokyslý. Nálevom zalejeme nakrájaný fenikel vo fľaši alebo vopred pripravenej nádobe. Prikryjeme a necháme aspoň na 24 hodín v chladničke. Fenikel by mal získať krásnu žltkastú farbu a zároveň byť jemne chrumkavý.
Tiež zavináč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu