Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku fotorecept
Foto: kimlo
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí,
pečie, dusí... a navyše šetrí energiu Zobraziť celý popisKúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí,
pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas. Priznám sa že toto bol asi jediný spotrebič, ktorý som ešte doma nemal. Hneď som
sa rozhodol vyskúšať ako pečie, tak som si našiel recept, v ktorom sa robí kuracie mäso zarovno s prílohou – so zemiakmi. Je
to naozaj výborná vec, mäso bolo krásne prepečené a šťavnaté, zemiaky ochutené výpekom, k tomu uhorkový šalát, viac
nebolo treba.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Ja som mal navyše aj kuracie krídla, tak som ich pridal.
-
2
Z uvedených surovín zarobíme marinádu a dôkladne ňou natrieme mäso.
-
3
Uložíme do misky, zalejeme zvyškom marinády a prikryté dáme do chladničky na 24 hodín.
-
4
Na druhý deň očistíme zemiaky a pokrájame ich na plátky a dáme na dno remosky. Osolíme ich a okoreníme, pokvapkáme zvyškom marinády z kurčaťa a premiešame.
-
5
Na zemiaky poukladáme kuracie mäso a zakryjeme vrchnákom remosky. Nepodlievame, zemiaky aj mäso pustia vlastnú šťavu.
-
6
Pečieme takmer dozlatista asi 60 minút. Pripomínam, že počas toho ide z pokrmu prekrásna lákavá vôňa.
-
7
Na záver potrieme mäso smotanou, v ktorej sme rozmiešali 1/2 KL údenej papriky. Zvyšok smotany nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalších 20-30 minút dozlatista.
-
8
Mäso je mäkké a šťavnaté, zemiaky parádne ochutené, stačí už len obľúbený šalát. Samozrejme sa dá tento recept použiť aj na klasické pečenie na pekáči, tá marináda dáva mäsu výbornú chuť.
V lete pridávam aj jednu mierne štipľavú papriku a na viac cibuľu, ktorú najprv nechám v remoske speniť na masti s tenkým plátkom slaninky, potom pridám koreniny a ostatné. Určite vyskúšam aj tento Tvoj recept originál.
Remoska je výborná vec v kuchyni. Jedlá z remosky sú mimoriadne chutné a šťavnaté.
Dá sa v nej napr. upiecť vynikajúce kolienko, kačacie prsia, kačica, šolet, pečienka v slaninke s jablkami, gulašovka, plátky krkovičky na prírodno (za 45 minút), koložvárska kapusta, kysnuté záviny, ryžový nákyp, vianočka, rôzne bábovky, cukinový koláč s orechami ...
A také honzovky s tvarohom a čučoriedkami, aké sa upečú v remoske, sú bezkonkurenčné.
Vďaka za skúsenosti, jaterničky by som možno asi ani ja v tom nepiekol, ale existuje veľa ďaľších receptov, určite by ma to neodradilo a budem skúšať ďalej... :-)
Ďakujem za rady, určite v tom vyskúšam aj ďalšie veci.
Ďakujem a komentár a pochvalu, potešilo. :-)
Ďakujem za povzbudenie, určite si Remosku obľúbim aj ja :-)
Ďakujem za nahliadnutie, kuracie stehná nemali chybu, veľmi dobré.. :-)
Ďakujem Feri, na Remosku si ešte len zvykám, dúfam že nájdem aj veľa ďalších receptov a vyskúšam. Prajem príjemný víkend do US. 👍
Ďakujem Janka, poznám ten Tvoj recept na koleno, a Tvoj vajickovy šalát nemá chybu. Bolo by fajn keby sem aj ostatní majitelia remosky pridali nejaké osvedčené recepty, zídu sa každému… 👍