Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 20. júna 2023
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept)
Foto: kimlo

Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu Zobraziť celý popisKúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas. Priznám sa že toto bol asi jediný spotrebič, ktorý som ešte doma nemal. Hneď som sa rozhodol vyskúšať ako pečie, tak som si našiel recept, v ktorom sa robí kuracie mäso zarovno s prílohou – so zemiakmi. Je to naozaj výborná vec, mäso bolo krásne prepečené a šťavnaté, zemiaky ochutené výpekom, k tomu uhorkový šalát, viac nebolo treba.
Zdroj: internet

Suroviny

4 ks
Marináda:
4 PL
2 PL
1 PL
1 KL
6 strúčikov
1 KL
1 KL
Na zemiaky:
100 ml (33 %)
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Ja som mal navyše aj kuracie krídla, tak som ich pridal.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín zarobíme marinádu a dôkladne ňou natrieme mäso.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme do misky, zalejeme zvyškom marinády a prikryté dáme do chladničky na 24 hodín.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň očistíme zemiaky a pokrájame ich na plátky a dáme na dno remosky. Osolíme ich a okoreníme, pokvapkáme zvyškom marinády z kurčaťa a premiešame.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na zemiaky poukladáme kuracie mäso a zakryjeme vrchnákom remosky. Nepodlievame, zemiaky aj mäso pustia vlastnú šťavu.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme takmer dozlatista asi 60 minút. Pripomínam, že počas toho ide z pokrmu prekrásna lákavá vôňa.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver potrieme mäso smotanou, v ktorej sme rozmiešali 1/2 KL údenej papriky. Zvyšok smotany nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalších 20-30 minút dozlatista.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso je mäkké a šťavnaté, zemiaky parádne ochutené, stačí už len obľúbený šalát. Samozrejme sa dá tento recept použiť aj na klasické pečenie na pekáči, tá marináda dáva mäsu výbornú chuť.

    Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sashan
Ja som asi pred polrokom tiež kúpila remosku, ale upiekla som si v nej jedlo iba dva krát.Akosi si neviem zvyknúť. Jaternička bola moc suchá a francúzske zemiaky akési vodové,skôr dusené ako upečené.Trochu sklamaná z počiatočného nadšenia som to akosi rýchlo vzdala a remoska odvtedy odpočíva v špajzi.
gabriele
Je to vynikajúce jedlo. Naše remoskové víkendové najobľúbenejšie. Všetko sa dá do remosky a môže sa kosiť záhrada .
V lete pridávam aj jednu mierne štipľavú papriku a na viac cibuľu, ktorú najprv nechám v remoske speniť na masti s tenkým plátkom slaninky, potom pridám koreniny a ostatné. Určite vyskúšam aj tento Tvoj recept originál.
Remoska je výborná vec v kuchyni. Jedlá z remosky sú mimoriadne chutné a šťavnaté.
Dá sa v nej napr. upiecť vynikajúce kolienko, kačacie prsia, kačica, šolet, pečienka v slaninke s jablkami, gulašovka, plátky krkovičky na prírodno (za 45 minút), koložvárska kapusta, kysnuté záviny, ryžový nákyp, vianočka, rôzne bábovky, cukinový koláč s orechami ...
A také honzovky s tvarohom a čučoriedkami, aké sa upečú v remoske, sú bezkonkurenčné.
olinecka
Čítam, že je to recept pre remosku.. Jaj, moja už dokončila (nefunguje).. To tvoje varenie vždy osloví, chválim.
2x kimlo a sracz
kimlo
@sashan (20.6.2023 22:45)
Vďaka za skúsenosti, jaterničky by som možno asi ani ja v tom nepiekol, ale existuje veľa ďaľších receptov, určite by ma to neodradilo a budem skúšať ďalej... :-)
sracz
Živo si predstavujem chute "výsledných diel" z remosiek mojej mamky i babky spred polstoročím. Tu ju síce nevlastním, ale obdivujem, @Kimlo priateľ náš vysoko vážený, Tvoju gramotnú nápaditosť pri využívaní Tvojho PKT => Parku Kuchyňskej Techniky. Maj pekný pohodový aj weekend.
kimlo
@sracz (23.6.2023 01:31)
Ďakujem Feri, na Remosku si ešte len zvykám, dúfam že nájdem aj veľa ďalších receptov a vyskúšam. Prajem príjemný víkend do US. 👍
janazjarku
Ja som užívateľ remosky už roky rokúce a nedám na ňu dopustiť (v mojich receptoch je pečené koleno na pive) , Zvyknem v nej robievať hubovník od Satinského, kura na kyslej kapuste, žemľovku, pečený bôčik, krkovičku ale aj pečené krumple , koložvársku kapustu, živánku :-) tak nech ti verná pomocníčka a dobrú chuť
1x kimlo
kimlo
@janazjarku (26.6.2023 16:19)
Ďakujem Janka, poznám ten Tvoj recept na koleno, a Tvoj vajickovy šalát nemá chybu. Bolo by fajn keby sem aj ostatní majitelia remosky pridali nejaké osvedčené recepty, zídu sa každému… 👍
kavicka001
Akoby mi niekto čítal myšlienky, aj mňa v poslednom čase úplne opantala myšlienka na remosku a neviem sa rozhodnúť. Vidím, že jeden chváli, druhý ani veľmi nie. Ešte porozmýšľam - recept je na 1*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia