Farebné bedle fotorecept
Foto: tejaja
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá vykúzliť aj oku lahodiace jedlo.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klobúky bedlí opatrne potrieme zo strany lupeňov prelisovaným cesnakom a posypeme rascou.
-
2
Olej rozpálime a vložíme doň bedle lupeňmi nahor. Pražíme na strednom plameni asi 3 minúty.
- 3
Potom na lupene metličkou nanesieme rozšľahané vajíčko so štipkou soli a ešte 2 minúty pražíme.
- 4
Potom lopatkou šikovne klobúky otočíme a pražíme ešte asi 4 minúty.
- 5
Klobúky dáme na tanier a potrieme každý klobúk lyžicou tatarky.
- 6
Do stredu dáme lyžičku kečupu a na kečup po lyžičke horčice.
- 7
Ihneď podávame s hriankami.
Tiež bedle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu