Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch fotorecept
Foto: sracz
Lahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“. Nemusíte Zobraziť celý popisLahôdkové mäkučké mäsko pre seniorov „hádzajúcich tretie zuby“, ktoré si pripravíte ľahko, rýchlo, ručne a stručne na jednej ploche a na „pečpapieri“. Nemusíte ani pripravovať prílohu, stačí iba fľaša ľahkého, jemne vychladeného vínka. Trebárs „mix“ zo Zemplínskeho hradiska, ktorý by určite vrelo odporúčala aj Maruška z TV Jarková, t. č. z kuchyne na Nebeských obláčikoch. Gurmáni by ich asi piekli z krkovičky, ja som dostal priečne rezy z bravčového stehna. Mäso od kosti je naozaj najlepšie.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 stredné ks (varný typ A, alebo B) |
|
350-400 g (2 plátky) |
|
1 ks stredná (4 plátky) |
|
2-3 PL |
|
2-3 ks (Roma) |
|
2-3 PL (Kewpie) |
|
4-5 PL (na strúhanie) |
|
Postup
-
1
Začal som zemiakmi, ktoré som v šupke uvaril už v noci pred dňom „D“, lebo ich budem postrúhané potrebovať. Vlastnú prípravu obeda som začal vyklepaním plátkov zakrytých fóliou (to aby som „nezadžabal ani nezagebril“ okolie).
-
2
Potom som ich obojstranne posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK) a jeden na druhom nechal „oddýchnuť“.
-
3
Zatiaľ som do pekáča uložil papier na pečenie, na neho dve dvojice 5 mm plátkov červenej cibule.
-
4
Na ne išli vyklepané odpočinuté plátky mäsa, ktoré som potrel žltou plnotučnou horčicou,
-
5
Poukladal na ne asi 5 mm hrubé plátky paradajok „Roma“ (druh nerozhoduje).
-
6
Teraz nasledovala kvalitná majonéza (ja som naďabil na naozaj kvalitnú japonskú „KEWPIE“, opäť na druhu nezáleží) a
-
7
na veľkých „slzičkách“ postrúhal uvarené zemiaky zo šupky.
-
8
Rozložil ich ako ďalšiu vrstvu na mäsové „vežiaky“ a hodinu nechal upiecť v rúre vyhriatej na 180 °C (350 ⁰F).
-
9
Potom som ich „štedro“ posypal postrúhaným tvrdším syrom a v rúre, už pri vypnutom ohreve, nechal minútku-dve roztiecť.
-
10
… tak a ešte okra v „Znojmo“ náleve, podľa majstra Jožky Senohrábka, alias @Klukodvody a môže sa s chuťou „čamkac, ta ňe?“!
Ďakujem za koment a vopred želám dobrú chuť Tebe, milá @Farbuska i Tvojej ctenej rodinke!
Vďaka za komentár i záujem, vážený @Kuko milý priateľ. Samozrejme, že za horúca, majonéza sa vstrebe do výslednej lahodnej chuti "diela". Veľmi rád a často spomínam na môjho vzácneho krstného otca Jána Zbura, B. P., ktorý sa riadil aj "vihodňarskim mottom: Čudoval bi ši še, co šicko ňešmerdzi a jake je to dobre, fajne až prefajne a šmačne"!
Múdro si skonštatovala @Terinka55 milá! Ďakujem Ti a želám krásne dni plné pohody!
... ta ňe? Kto ňeprepije a ukradňe, má aj na paľenku! Ďakujem a želám krásny aj nový týždeň!
Dobre i múdro myslíš, milá @Nela88 a ak odskúšaš, daj vedieť, ako šmakovalo Tebe i kostovníkom. Majte všetci pekné dni začínajúcej jari, plné úsmevov!