Čevapčiči so štuchanými zemiakmi fotorecept
Foto: olinecka
Odporúčam pripraviť na obed alebo večeru, nesklame.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g mleté (alebo miešané) |
|
2 ks |
|
2-3 ks stredná |
|
6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(na obaľovanie) |
|
Na vyprážanie: | |
(alebo bravčová masť) |
|
Zemiaky: | |
750 g |
|
|
|
|
|
Na podávanie: | |
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na čevapčiči, mleté mäso miešané.
-
2
Mäso umyjeme osušíme, pokrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. K mletému mäsu pridáme mleté čierne korenie, vajíčka, soľ podľa chuti, majorán, sladkú červenú papriku. Zo zmesi mäsa urobíme šúľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Domácu masť alebo olej rozpálime a na horúcom vyprážame zo všetkých strán do zlatista.
-
3
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zemiaky scedíme. Slaninku pokrájame na menšie kocky, osmažíme do zlatista pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Pridáme k zemiakom, ktoré popučíme (štúchame). Podávame s čevapčiči, cibuľou pokrájanou na drobno a horčicou. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie a reakciu na recept...
Určite vajíčko a korenie tam ide, cibuľa, cesnak bolo urobene v chladničke 1 hodinu, ale ako píšeš viacero variácií u mňa je to ten.
500 g mletého mäsa ( 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa) pozn. v Srbsku sa pripravuje iba z jahňacieho mäsa a opeká sa na rošte
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté korenie
1 lyžička mletej sladkej čevenej papriky
1 lyžička korenia čubrica
olej na opraženie