Karfiolová roláda fotorecept
Tento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci. Ak máte radi karfiol, Zobraziť celý popisTento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci. Ak máte radi karfiol, vyskúšajte.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks strednej veľkosti |
|
4 ks |
|
70 g strúhaný |
|
60 g (bez príchute) |
|
1/2 KL |
|
1 štipka |
|
|
|
|
|
Náplň: | |
60 g |
|
2 PL |
|
170 ml |
|
40 g strúhaný |
|
60 g (bez príchute) |
|
|
|
Na posypanie: | |
strúhaný |
|
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme dobre odkvapkať a potom popučíme pučiakom na zemiaky.
-
2
Pridáme žĺtky, strúhaný tvrdý syr, topený syr, horčicu, muškátový kvet, korenie, soľ a dobre premiešame.
-
3
Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
-
4
Zmes dáme na plech (cca 32x40 cm) vyložený papierom na pečenie a rozotrieme (na hrúbku asi 1 cm).
-
5
Pečieme na 180 °C asi 20 minút dozlata.
-
6
Kým sa cesto pečie, pripravíme náplň. Na náplň rozpustíme na panvici maslo, opražíme na ňom dobleda múku a zalejeme jogurtom. Chvíľu miešame, kým sa suroviny nespoja. Potom odstavíme. Vmiešame oba syry a nasekanú pažítku.
-
7
Upečené cesto vyberieme, preklopíme na vlhkú utierku, na ktorú sme dali papier na pečenie, stiahneme papier, na ktorom sa pieklo a s utierkou opatrne stočíme. Papier na utierku dávame preto, aby sa roláda potom dobre prenášala. Po 2 minútach rozbalíme, potrieme náplňou a opäť stočíme.
-
8
Preložíme s papierom na pečenie na plech. Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť, kým nie je syr dozlata.
-
9
Potom vyberieme, nakrájame na rezy asi 2 cm hrubé a podávame so zeleninou. Môžeme podávať aj studené.
Diskusia k receptu