Karfiolová roláda
Karfiolová roláda

Karfiolová roláda fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 21:03
Karfiolová roláda (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci. Ak máte radi karfiol, Zobraziť celý popisTento recept som robila síce prvý, ale určite nie posledný raz. Zaberie síce troška času, ale výsledok je vynikajúci. Ak máte radi karfiol, vyskúšajte.

1 plech
porcia
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks strednej veľkosti
4 ks
70 g strúhaný
60 g (bez príchute)
1/2 KL
1 štipka
Náplň:
60 g
2 PL
170 ml
40 g strúhaný
60 g (bez príchute)
Na posypanie:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme dobre odkvapkať a potom popučíme pučiakom na zemiaky.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme žĺtky, strúhaný tvrdý syr, topený syr, horčicu, muškátový kvet, korenie, soľ a dobre premiešame.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes dáme na plech (cca 32x40 cm) vyložený papierom na pečenie a rozotrieme (na hrúbku asi 1 cm).

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 °C asi 20 minút dozlata.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa cesto pečie, pripravíme náplň. Na náplň rozpustíme na panvici maslo, opražíme na ňom dobleda múku a zalejeme jogurtom. Chvíľu miešame, kým sa suroviny nespoja. Potom odstavíme. Vmiešame oba syry a nasekanú pažítku.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené cesto vyberieme, preklopíme na vlhkú utierku, na ktorú sme dali papier na pečenie, stiahneme papier, na ktorom sa pieklo a s utierkou opatrne stočíme. Papier na utierku dávame preto, aby sa roláda potom dobre prenášala. Po 2 minútach rozbalíme, potrieme náplňou a opäť stočíme.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preložíme s papierom na pečenie na plech. Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť, kým nie je syr dozlata.

    Karfiolová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom vyberieme, nakrájame na rezy asi 2 cm hrubé a podávame so zeleninou. Môžeme podávať aj studené.

Diskusia k receptu