Hovädzí stroganov fotorecept
Foto: olinecka
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo na stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na stroganov. Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky, ktoré pokrájame na tenké pásiky.
-
2
Pokrájané mäso osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a dobre premiešame. Olej rozpálime, pridáme pokrájané mäso a za občasného miešania ho opečieme z každej strany. Cibuľu očistíme pokrájame na drobno a orestujeme na oleji do sklovita.
-
3
Orestovanú cibuľu pridáme k mäsu a podlejeme trochou vývaru. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni za občasného miešania a podlievania vývarom domäkka.
-
4
Pred dovarením pridáme horčicu, paradajkový pretlak, krátko povaríme. Nakoniec podlejeme smotanou a necháme prejsť varom, dochutíme soľou podľa seba. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou. U mňa dnes domáca knedľa, ktorú si vždy pripravím v predstihu. Dobrú chuť.
U mňa ľahšia verzia ďakujem pekne komentár.
Do naozajstneho klasickeho neslovenskeho stroganova nejdu ani huby ani uhorky
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...
Uhorky ani huby nemusím👍
Schválne som si prešiel na internete zopár receptov na stroganov, podotýkam zahraničných, a zaujímave že všetci použili šampiňóny. Jamie dokonca použil lesné huby. Bez húb nebol žiadny recept. Takže to nie je len Slovenská špecialita.
Kto nechce huby nemusí dať. Ale boloňská omáčka bez paradajok by asi nebolo to pravé orechové.
Už som sa vyjadril k tomu ,že je jedno čo do toho kto dá ,keď mu to chutí je to jeho záležitosť. Brať si však za príklad Jamieho je scestné ,ten v svojej „výnimočnosti“ spotvorí ,on si myslí ,že vylepší, každý recept.
To má veľmi teší som rada, že sa recept osvedčil... Ďakujem za príjemný komentár.
Ďalšia informácia a tak som spokojná s mojím hovädzím ... Ďakujem za komentár.
Ani som nemyslela,že recept bude mať komentáre... Ohľadom kyslej uhorky, šampiňónov....Ako som napísala môj recept ľahšia verzia stroganov.... Ďakujem za komentár..... Pozdravujem.
Zda sa ze si necital recept ktory som pridal , povodny rusky z 19 storocia nie internetove vytvory.
Ragu alla Bolognese podla Artusi Pellegrino v jeho kucharskej knihe (La scienza in cucina e larte di mangiar bene ) z 1891 neobsahuje paradajky je to historicky taliansky recept davno predtym ako boly paradajky dovezene Columbusom...obsahuje soffrito .