Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom
Foto: olinecka
Určite sa oplatí uvariť na obed toto bravčové karé. Dobrota je o pár minút na stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5-6 ks (plátky bez kosti) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks väčšia |
|
|
|
(alebo teplá voda) |
|
Prívarok: | |
1 ks (menšia) |
|
3 PL |
|
|
|
1 ks (33 %) |
|
čerstvý posekaný |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, boky narežeme, aby sa nám neskrúcalo. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou mletou paprikou. Vrchnú časť mäsa potrieme horčicou. Olej rozpálime, mäso uložíme na rozohriaty olej horčicovou stranou nahor. Každý plátok opečieme z oboch strán, vyberieme a uložíme na tanier.
- 2
Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, ktorú orestujeme dosklovita. Mäso vrátime na cibuľový základ, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme krátko dusiť, 20-25 minút.
- 3
Kapustový prívarok: kapustu pokrájame nadrobno v miske, rozpustíme maslo, pridáme kapustu, osolíme a krátko dusíme asi 10 minút. Do kapusty pridáme posekaný čerstvý kôpor, necháme prevrieť, zahustíme smotanou, ochutíme podľa seba.
- 4
Podávame s knedľou, dobrú chuť.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite skúsim, ďakujem za recept.