Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom

olinecka - fotkaolinecka, 16. júna 2024
Bravčové karé na horčici s kapustovým prívarkom
Foto: olinecka

Určite sa oplatí uvariť na obed toto bravčové karé. Dobrota je o pár minút na stole.

4-5
porcie
25-30 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks (plátky bez kosti)
1 ks väčšia
 (alebo teplá voda)
Prívarok:
1 ks (menšia)
3 PL
1 ks (33 %)
 čerstvý posekaný




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, boky narežeme, aby sa nám neskrúcalo. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a červenou mletou paprikou. Vrchnú časť mäsa potrieme horčicou. Olej rozpálime, mäso uložíme na rozohriaty olej horčicovou stranou nahor. Každý plátok opečieme z oboch strán, vyberieme a uložíme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, ktorú orestujeme dosklovita. Mäso vrátime na cibuľový základ, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme krátko dusiť, 20-25 minút.

  3. 3

    Kapustový prívarok: kapustu pokrájame nadrobno v miske, rozpustíme maslo, pridáme kapustu, osolíme a krátko dusíme asi 10 minút. Do kapusty pridáme posekaný čerstvý kôpor, necháme prevrieť, zahustíme smotanou, ochutíme podľa seba.

  4. 4

    Podávame s knedľou, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Mäsko je chutná klasika, ale takýto kapustový prívarok som ešte nerobila. Oslovil ma a rada ho vyskúšam. Ďakujem za recept.
kucharka
Kapustový prívaarok je pre mňa novinka, ale vyzerá dobre.
Určite skúsim, ďakujem za recept.