Ryžový šalát s bordó mrkvou fotorecept
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne sa hodí na šaláty.
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 zväzok |
|
| 3 hrste (mix špenátové listy, polníček alebo rukola) |
|
| 3 PL |
|
| (v spreji) |
|
|
|
|
|
|
|
| Zálievka: | |
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Ryžu zalejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
Mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k vychladnutej ryži. Podľa potreby dosolíme, okoreníme a s olejom premiešame.
- 3
Šalát rozdelíme na taniere.
- 4
Postriekame olejom a do stredu uložíme ryžu s mrkvou. Obložíme kolieskami reďkovky.
- 5
Na zálievku zmiešame jogurt s tatárskou omáčkou a horčicou. Šalát zalejeme zálievkou a hneď podávame.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu