Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
moderátorka, redaktorka, režisérka, 28. júna 2024
Foto: Shutterstock
Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi. Zobraziť celý popisToto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi. Toto jedlo je navyše jednoduché na prípravu a nestrávite v kuchyni pol dňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tekvicové pyré nakrájame očistenú tekvicu na kocky (aj so šupkou). Podusíme na oleji domäkka, pridáme trochu masla, mlieka (kto chce, môže aj sladkú smotanu), dochutíme soľou a mletým korením a rozmixujeme dohladka.
- 2
Morčacie mäso nakrájame na kocky alebo na kúsky a dáme do marinády, ktorú si vytvoríme zo sójovej omáčky bez glutamátu, horčice, sušeného cesnaku, byliniek, piva, čierneho korenia a soli. Mäso necháme chvíľu marinovať.
- 3
Na oleji opražíme nakrájanú šalotku a pridáme mäso. Chvíľu sprudka opečieme a podusíme. Keď je takmer hotové, pridáme nakrájanú zeleninu ako je napríklad paprika, cuketa, mrkva, hrášok a dodusíme.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu