Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej

Erika Barkolová
moderátorka, redaktorka, režisérka, 28. júna 2024
Morčacie prsia s tekvicovým pyré podľa Eriky Barkolovej
Foto: Shutterstock

Toto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi. Zobraziť celý popisToto jedlo pripravujem, keď príde na návštevu dcéra s rodinou. Má veľmi rada mäso so zeleninou a tekvicové pyré chutí aj vnúčikovi. Toto jedlo je navyše jednoduché na prípravu a nestrávite v kuchyni pol dňa.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 (cuketa, paprika, hrášok...)
Tekvicové pyré:
1 ks
 (alebo smotana)
Marináda:




Postup

  1. 1

    Na tekvicové pyré nakrájame očistenú tekvicu na kocky (aj so šupkou). Podusíme na oleji domäkka, pridáme trochu masla, mlieka (kto chce, môže aj sladkú smotanu), dochutíme soľou a mletým korením a rozmixujeme dohladka.

  2. 2

    Morčacie mäso nakrájame na kocky alebo na kúsky a dáme do marinády, ktorú si vytvoríme zo sójovej omáčky bez glutamátu, horčice, sušeného cesnaku, byliniek, piva, čierneho korenia a soli. Mäso necháme chvíľu marinovať.

  3. 3

    Na oleji opražíme nakrájanú šalotku a pridáme mäso. Chvíľu sprudka opečieme a podusíme. Keď je takmer hotové, pridáme nakrájanú zeleninu ako je napríklad paprika, cuketa, mrkva, hrášok a dodusíme.

Diskusia k receptu

chemik
A zase pořád dokola. Každá sojová omáčka obsahuje neškodný glutamát, protože fermentací soje vzniká esenciální kyselina glutamová. Kvalitnější a dražší výrobky s označením "bez glutamátu" mají více % podíl sojové omáčky, běžné mají větší % vody a chuť se zesiluje přídavkem čistého glutamanu sodného, připraveného ze stejné soje. Kontrolovat složení je zdravotně důležité pro celiaky zda sojová omáčka nebyla vyrobena i s podílem pšenice jako např. nejdražší japonská Kikkonmat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia