Horčica dijonská

Horčica dijonská ako ingrediencia v receptoch:

  • Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

    Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde...

  • Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

    Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.

  • Steak z tuniaka v sezame na hubovom šaláte
  • Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom

    Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ho predurčujú aj do zážitkovej gastronómie. Jahoda už dávno kraľuje sladkej kuchyni – v penách, krémoch, zmrzlinách...

  • Medovo-horčicová marináda

    Medovo-horčicová marináda

    V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má veľmi dobrú chuť. Dá sa to vyuziť ako šalát, príloha, alebo samostatne.

  • Kuracia nátierka

    Kuracia nátierka

    Ked ostane z kuracieho masa, tak na druhy den robim vyprazanu ryzu, taka azijska verzia slovenskeho rizota. Tento raz som hladal po internete co sa da este ine spravit, zo zvyskov grilovanej kuraciny. Toto...

  • Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

    Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

    Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým...

  • Majonéza a tatarka z vařených vajec

    Majonéza a tatarka z vařených vajec

    Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně...

  • Bezlepkové šošovicové fašírky

    Bezlepkové šošovicové fašírky

    Ak na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, čo vás po zime nakopne a dodá vám potrebnú energiu.

  • Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a z rozdrvených borievok. Marinujeme asi 1 a pol dňa, podľa veľkosti panenky.

  • Guľky zo špaldy s horčicovou penou

    Guľky zo špaldy s horčicovou penou

    Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a za pomoci kuchynského robota rozmixujeme, pridáme vajce, nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením. Zo zmesi vytvarujeme malé knedličky, ktoré varíme...

  • Mrkvový šalát (Copper Penny)

    Mrkvový šalát (Copper Penny)

    No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre recesiu a z dakeho neznameho dovodu je aj popularny.

  • Cviklový šalát s pomarančom (fotorecept)

    Cviklový šalát s pomarančom (fotorecept)

    Ľahký šalát vhodný ako príloha alebo ľahká večera. Inšpirované z Trisha Yearwood z TV.

  • Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept)

    Sviatočná šošovica k údenému mäsu (fotorecept)

    Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok ako prílohu k údenému mäsu.

  • Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo...

  • Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré

    Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré

    Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, polovicu z celého zväzku stonkového zeleru, okoreníme, osolíme, opaprikujeme, pridáme 3...

  • Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti....

  • Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist