Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
mesačník Varecha, 11. februára 2023
Foto: Shutterstock
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto špízov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g čerstvý (bez kože) |
|
3 ks (troch farieb) |
|
1 ks |
|
čerstvé |
|
|
|
Citrónovo-horčicová glazúra: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Lososa osušíme a nakrájame ho na 3–4 cm kocky, osolíme. Papriky umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kocky veľké 4 cm. Cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme, bylinky nakrájame nadrobno.
- 2
V miske zmiešame všetky prísady na marinádu. Pridáme kocky lososa, dôkladne premiešame s marinádou a necháme marinovať v chladničke 60 minút.
- 3
Špajle namočíme na päť minút do vody, aby sa pri grilovaní nezapálili. Napichujeme na ne striedavo kocky lososa, cibule a papriky.
- 4
Zvyšok marinády nalejeme do panvice a na miernom ohni ju redukujeme, kým nebude mať konzistenciu medu.
- 5
Špízy opečieme na grilovacej panvici sedem minút z každej strany. Počas posledných dvoch minút potrieme glazúrou. Posypeme nasekanými bylinkami. Podávame s prílohou podľa preferencií.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu