Lososové špízy
Lososové špízy

Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 11. februára 2023
Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Foto: Shutterstock

Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto špízov.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g čerstvý (bez kože)
3 ks (troch farieb)
1 ks
čerstvé
Citrónovo-horčicová glazúra:
2 ks
2 PL
2 PL
2 PL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Lososa osušíme a nakrájame ho na 3–4 cm kocky, osolíme. Papriky umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kocky veľké 4 cm. Cibuľu ošúpeme a rozštvrtíme, bylinky nakrájame nadrobno.

  2. 2

    V miske zmiešame všetky prísady na marinádu. Pridáme kocky lososa, dôkladne premiešame s marinádou a necháme marinovať v chladničke 60 minút.

  3. 3

    Špajle namočíme na päť minút do vody, aby sa pri grilovaní nezapálili. Napichujeme na ne striedavo kocky lososa, cibule a papriky.

  4. 4

    Zvyšok marinády nalejeme do panvice a na miernom ohni ju redukujeme, kým nebude mať konzistenciu medu.

  5. 5

    Špízy opečieme na grilovacej panvici sedem minút z každej strany. Počas posledných dvoch minút potrieme glazúrou. Posypeme nasekanými bylinkami. Podávame s prílohou podľa preferencií.

Diskusia k receptu

kucharka
Toto vyzerá veľmi dobre. Na letnú opekačku ako stvorené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia