Kurací šalát
Kurací šalát

Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 17. marca 2023
Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj Zobraziť celý popisPopulárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj originálny dresing pripravovaný zo žĺtkov a z oleja.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g (bez kože)
2 PL
1 ČL
1 ČL čerstvý
4 ks
12 lístkov
8 filiet
150 g
1 ČL
Parmezánové čipsy:
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia, potrieme nimi kuracie mäso. Necháme chvíľu odležať.

  2. 2

    Parmezánové čipsy: Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou vytvoríme kolieska strúhaného parmezánu. Posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vajcia vložíme do horúcej vody. Varíme ich asi 6 minút. Potom ich vychladíme a ošúpeme.

  4. 4

    Zahrejeme panvicu. Vložíme do nej pripravené korenené kuracie prsia a opekáme asi 6­-7 minút z každej strany, kým nebudú vo vnútri prepečené.

  5. 5

    Listy rímskeho šalátu natrháme a rozdelíme na taniere. Pridáme na kusy nakrájané mäso, rozkrojené varené vajce, ančovičky a parmezánové čipsy. Pokvapkáme jogurtom zmiešaným s horčicou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia