Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
mesačník Varecha, 17. marca 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj Zobraziť celý popisPopulárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj originálny dresing pripravovaný zo žĺtkov a z oleja.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 600 g (bez kože) |  | 
| 2 PL |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 ČL čerstvý |  | 
| 4 ks |  | 
| 12 lístkov |  | 
| 8 filiet |  | 
| 150 g |  | 
| 1 ČL |  | 
|  | |
|  | |
| Parmezánové čipsy: | |
| 50 g |  | 
| 1 ČL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia, potrieme nimi kuracie mäso. Necháme chvíľu odležať. 
- 2
Parmezánové čipsy: Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou vytvoríme kolieska strúhaného parmezánu. Posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 
- 3
Vajcia vložíme do horúcej vody. Varíme ich asi 6 minút. Potom ich vychladíme a ošúpeme. 
- 4
Zahrejeme panvicu. Vložíme do nej pripravené korenené kuracie prsia a opekáme asi 6-7 minút z každej strany, kým nebudú vo vnútri prepečené. 
- 5
Listy rímskeho šalátu natrháme a rozdelíme na taniere. Pridáme na kusy nakrájané mäso, rozkrojené varené vajce, ančovičky a parmezánové čipsy. Pokvapkáme jogurtom zmiešaným s horčicou. Tiež kurací šalát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu