Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
mesačník Varecha, 17. marca 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj Zobraziť celý popisPopulárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My sme krutóny vymenili za parmezánové čipsy a odľahčili sme aj originálny dresing pripravovaný zo žĺtkov a z oleja.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g (bez kože) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL čerstvý |
|
4 ks |
|
12 lístkov |
|
8 filiet |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Parmezánové čipsy: | |
50 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, so štipkou soli a mletého čierneho korenia, potrieme nimi kuracie mäso. Necháme chvíľu odležať.
- 2
Parmezánové čipsy: Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou vytvoríme kolieska strúhaného parmezánu. Posypeme ľanovými semienkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 3
Vajcia vložíme do horúcej vody. Varíme ich asi 6 minút. Potom ich vychladíme a ošúpeme.
- 4
Zahrejeme panvicu. Vložíme do nej pripravené korenené kuracie prsia a opekáme asi 6-7 minút z každej strany, kým nebudú vo vnútri prepečené.
- 5
Listy rímskeho šalátu natrháme a rozdelíme na taniere. Pridáme na kusy nakrájané mäso, rozkrojené varené vajce, ančovičky a parmezánové čipsy. Pokvapkáme jogurtom zmiešaným s horčicou.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu