Teplý quinoový šalát s brokolicou a cícerom
Foto: ryzasos
Skvelá kombinácia na rýchlu večeru, ktorá zasýti aj zahreje so SOS Quinoa. Navyše chutí dobre aj na druhý deň, a tak máte dve jedlá Zobraziť celý popisSkvelá kombinácia na rýchlu večeru, ktorá zasýti aj zahreje so SOS Quinoa. Navyše chutí dobre aj na druhý deň, a tak máte dve jedlá jednou ranou. Tento šalát môžete podávať ako hlavné jedlo alebo
spolu s mäsom, tofu či cviklovým šalátom. Quinoa je pseudoobilnina, ktorú pripravíte veľmi rýchlo, k tomu perfektne upečená
brokolica a chrumkavý cícer na vyváženie. Tento recept pre vás pripravila Monika, Lapetit.sk.
Zdroj: LaPetit.sk
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
500 g čerstvá |
|
1 konzerva |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Dressing: | |
3 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Quinou dobre umyte pod vodou, ale naozaj dobre, pokojne ju nechajte aj 5 minút vo vode a sceďte.
- 2
Umytú quinou dajte do hrnca, zalejte 400 ml vody, priveďte k varu, znížte plameň na minimum a varte 12-15 minút (12 minút v nerezovom hrnci, a z mojej skúsenosti 15 minút v liatinovom hrnci). Po dovarení nechajte quinou ešte 5 minút pod pokrievkou a potom quinou premiešajte vidličkou, aby sa uvoľnila para.
- 3
Medzitým ako sa varí quinoa rozohrejte rúru na 190 stupňov (teplovzduch) a nakrájajte brokolicu na menšie kúsky. Dajte ju do misy, polejte 1 PL olivového oleja a ochuťte čili soľou podľa chuti. Rukami premiešajte, aby sa olej dostal všade a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Cícer z konzervy sceďte, prepláchnite, osušte papierovou utierkou a dajte do misy po brokolici. Zalejte 1 PL oleja, pridajte korenie garam masala, mletú papriku, soľ a premiešajte. Pridajte na plech k brokolici a dajte piecť na 15 minút. Potom plech vyberte a brokolicu dajte bokom. Rúru prestavte na gril na najvyšší stupeň a cícer dajte ešte pod gril na 3-5 minút, aby sa opiekol do chrumkava.
- 4
Suroviny na dressing zmiešajte aby sa dobre prepojili.
- 5
Do veľkej misy dajte uvarenú quinou, pridajte upečenú brokolicu aj cícer a zalejte dressingom. Dobre premiešajte a môžete podávať.
Tiež quinoový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu