Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka Wellington

jaroslav1234 - bez fotkyjaroslav1234, 28. decembra 2022
Panenka Wellington
Foto: jaroslav1234

Stredne náročný recept, ale o to chutnejší výsledok.

8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (2 ks)
200 g
4 ks
1 kg
500 g
200 g
4 ks
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Dve panenky rozkrojíme na polovice. Osolíme, okoreníme a sprudka zo všetkých strán opečieme na panvici, aby sa mäso zatiahlo. Keď mäso vychladne, natrieme ho horčicou.

  2. 2

    Zo špenátu, múky a vajec vymiešame cesto a upečieme 4 palacinky. Snažíme sa palacinky spraviť čo najtenšie.

  3. 3

    Nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom opražíme a pridáme nakrájané šampiňóny. Celú zmes necháme popražiť, aby sa zo šampiňónov odparilo čo najviac vody. Dochutíme štipkou soli a korenia a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na potravinársku fóliu naukladáme plátky prosciutta, na ktoré položíme panenku a zatočíme ako valček a dáme do chladničky na 15 minút. Toto zopakujeme aj z ostatnými 3 kúskami panenky. Lístkové cesto rozprestrieme a položíme naň vychladnutú špenátovú palacinku, ktorú potom natrieme šampiňónovú plnku. Na plnku položíme kus panenky zabalenej v prosciutte. Všetko to zabalíme a v potravinovej fólii opäť zatočíme do valca a necháme odležať 15 minút v chladničke.

    Panenka Wellington - obrázok 4
  5. 5

    Potom už len cesto natrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 30 minút. Dobrú chuť.

    Panenka Wellington - obrázok 5

Diskusia k receptu

chemik
Dovolím si doporučit malé francouzské zpestření a opečenou panenku ještě za tepla před hořčicí pokapat koňakem. Ta špenátová palačinka je chytrý nápad, pokud zůstane měkká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia