Panenka Wellington
Foto: jaroslav1234
Stredne náročný recept, ale o to chutnejší výsledok.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dve panenky rozkrojíme na polovice. Osolíme, okoreníme a sprudka zo všetkých strán opečieme na panvici, aby sa mäso zatiahlo. Keď mäso vychladne, natrieme ho horčicou.
- 2
Zo špenátu, múky a vajec vymiešame cesto a upečieme 4 palacinky. Snažíme sa palacinky spraviť čo najtenšie.
- 3
Nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom opražíme a pridáme nakrájané šampiňóny. Celú zmes necháme popražiť, aby sa zo šampiňónov odparilo čo najviac vody. Dochutíme štipkou soli a korenia a necháme vychladnúť.
- 4
Na potravinársku fóliu naukladáme plátky prosciutta, na ktoré položíme panenku a zatočíme ako valček a dáme do chladničky na 15 minút. Toto zopakujeme aj z ostatnými 3 kúskami panenky. Lístkové cesto rozprestrieme a položíme naň vychladnutú špenátovú palacinku, ktorú potom natrieme šampiňónovú plnku. Na plnku položíme kus panenky zabalenej v prosciutte. Všetko to zabalíme a v potravinovej fólii opäť zatočíme do valca a necháme odležať 15 minút v chladničke.
- 5
Potom už len cesto natrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 30 minút. Dobrú chuť.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bola den v domacom peste z medvedieho cesnaku ale nedaval som to do recwptu lebo sa tazko zhana