Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
mesačník Varecha, 13. júna 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g (drobné) |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| 2 ks poľné (malé) |
|
| 150 g |
|
| 1/2 zväzku |
|
| 120 g |
|
| 2 PL (alebo mlieko) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 stonky |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich domäkka (približne 15–20 minút, záleží na veľkosti a odrode). Potom ich scedíme, necháme ich mierne vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na polovice a ešte za tepla ochutíme olejom, limetkovou šťavou a soľou.
- 2
Uhorky umyjeme, a aj so šupkou nakrájame na tenké plátky. Údeného lososa natrháme na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nadrobno.
- 3
Kyslú smotanu rozšľaháme so smotanou na varenie a horčicou. Pridáme do nej nasekaný kôpor. V ochutenej smotanovej zmesi obalíme uvarené zemiaky. Na tanieri ich doplníme kúskami lososa, plátkami uhorky, kôprom a lístkami mäty.
Tiež lososový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu