Lososový šalát
Lososový šalát

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 10:00
Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (drobné)
1 PL
1 PL
2 ks poľné (malé)
150 g
1/2 zväzku
120 g
2 PL (alebo mlieko)
1 ČL
2 stonky




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich domäkka (približne 15–20 minút, záleží na veľkosti a odrode). Potom ich scedíme, necháme ich mierne vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na polovice a ešte za tepla ochutíme olejom, limetkovou šťavou a soľou.

  2. 2

    Uhorky umyjeme, a aj so šupkou nakrájame na tenké plátky. Údeného lososa natrháme na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nadrobno.

  3. 3

    Kyslú smotanu rozšľaháme so smotanou na varenie a horčicou. Pridáme do nej nasekaný kôpor. V ochutenej smotanovej zmesi obalíme uvarené zemiaky. Na tanieri ich doplníme kúskami lososa, plátkami uhorky, kôprom a lístkami mäty.

Diskusia k receptu