Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
mesačník Varecha, 27. marca 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.
porcií
príprava
na 180/250 °C
Suroviny
1 kg mleté (mix bravčové a hovädzie) |
|
3 ks |
|
150 g |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 hrsť (petržlenová vňať, pažítka, tymian) |
|
|
|
|
|
150 g |
|
300 g plátky |
|
10 ks (uvarené natvrdo) |
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s 3 surovými vajcami, strúhankou, prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a s horčicou. Mäsovú zmes dochutíme sladkou paprikou, rascou, soľou, mletým čiernym korením a vmiešame aj nasekané bylinky. Párky nakrájame nadrobno a tiež vmiešame do zmesi.
- 2
Formu na veniec vymastíme tukom a vystelieme plátkami slaniny. Polovicu mäsovej zmesi navrstvíme na slaninu a po celom obvode rozložíme olúpané natvrdo uvarené vajcia. Navrch rozložíme zvyšnú zmes mletého mäsa a dôkladne poutláčame. Prečnievajúce plátky slaniny preložíme cez mäso.
- 3
Naplnenú formu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
- 4
Veniec vyberieme z rúry a opatrne ho vyklopíme na plech. Formu odstránime a mäsový veniec zapekáme ešte asi 10 minút pri teplote 250 °C.
Tiež veniec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu