Cestoviny s pečenou tekvicou fotorecept
Foto: kucharka
Pohodové jedlo na sychravé dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ju do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, rozmarínom a posolíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi tak 30 minút.
-
2
Uvaríme si obľúbenú cestovinu. Ja mám s touto kombináciou najradšej "mušle". Uvarené premiešame s oliváčom, soľou a korením. (môžeme si pohár cestovinovej vody odložiť, keby sme chceli potom omáčku zriediť).
-
3
Rozpučený cesnak a posekanú cibuľu opečieme na masle (polovičku cibule nakrájam najemno a polovičku na väčšie slíže, páči sa mi, keď to potom v jedle vidieť). Opekáme 3-5 minúty. Pridáme horčicu, víno a privedieme do varu. Varíme na slabom ohni 2-3 minúty. Vmiešame citrónovú šťavu a smotanu. Dochutíme soľou a korením.
-
4
Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou, pečenou tekvicou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a bohato posypeme postrúhaným parmezánom. Pokoreníme. Dobrú chuť.
Ďakujem, som rada, že sa páči. Ak urobíš, alebo ak sa budeš inšpirovať, daj vedieť ako to dopadlo :-)
Ďakujem za pekný koment. Áno, sú veľmi chutné. :-)