Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka v bylinkovej kruste

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 19. júna 2022
Bravčová panenka v bylinkovej kruste
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

800 g
4 PL
2 PL
4 plátky
1 zväzok
1 PL čerstvý
1 PL čerstvý
1 PL strúhaný
Hráškové pyré:
300 g
150 g mrazený
100 g
Restované kuriatka:
300 g (huby)
100 g
40 g
100 ml
200 ml (30 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku očistíme, zo všetkých strán osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Na olivovom oleji ju sprudka opečieme, aby sa zatiahla. Potom ju necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým rozmixujeme toastový chlieb spolu s bylinkami a parmezánom na sypkú hmotu. Panenku natrieme horčicou a celú obalíme bylinkovou krustou. Preložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút.

  3. 3

    Hráškové pyré: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, 5 minút pred koncom varenia pridáme hrášok. Zemiaky po uvarení scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

  4. 4

    Restované kuriatka: Slaninu nakrájame na kocky, opečieme ju na masle a pridáme huby kuriatka. Po pár minútach zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Potom zalejeme smotanou a necháme 3 minúty povariť. Dochutíme soľou.

  5. 5

    Panenku nakrájame na plátky. Podávame ju s hráškovým pyré, s kuriatkami s omáčkou a ozdobíme napríklad hráškovými klíčkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha