Bravčová panenka v bylinkovej kruste
mesačník Varecha, 19. júna 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 800 g |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 4 plátky |
|
| 1 zväzok |
|
| 1 PL čerstvý |
|
| 1 PL čerstvý |
|
| 1 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
| Hráškové pyré: | |
| 300 g |
|
| 150 g mrazený |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Restované kuriatka: | |
| 300 g (huby) |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 100 ml |
|
| 200 ml (30 %) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Panenku očistíme, zo všetkých strán osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Na olivovom oleji ju sprudka opečieme, aby sa zatiahla. Potom ju necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým rozmixujeme toastový chlieb spolu s bylinkami a parmezánom na sypkú hmotu. Panenku natrieme horčicou a celú obalíme bylinkovou krustou. Preložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút.
- 3
Hráškové pyré: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, 5 minút pred koncom varenia pridáme hrášok. Zemiaky po uvarení scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 4
Restované kuriatka: Slaninu nakrájame na kocky, opečieme ju na masle a pridáme huby kuriatka. Po pár minútach zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Potom zalejeme smotanou a necháme 3 minúty povariť. Dochutíme soľou.
- 5
Panenku nakrájame na plátky. Podávame ju s hráškovým pyré, s kuriatkami s omáčkou a ozdobíme napríklad hráškovými klíčkami.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu