Bravčová panenka v bylinkovej kruste
mesačník Varecha, 19. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
800 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
4 plátky |
|
1 zväzok |
|
1 PL čerstvý |
|
1 PL čerstvý |
|
1 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
Hráškové pyré: | |
300 g |
|
150 g mrazený |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Restované kuriatka: | |
300 g (huby) |
|
100 g |
|
40 g |
|
100 ml |
|
200 ml (30 %) |
|
|
Postup
-
1
Panenku očistíme, zo všetkých strán osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Na olivovom oleji ju sprudka opečieme, aby sa zatiahla. Potom ju necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým rozmixujeme toastový chlieb spolu s bylinkami a parmezánom na sypkú hmotu. Panenku natrieme horčicou a celú obalíme bylinkovou krustou. Preložíme na pekáč a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút.
- 3
Hráškové pyré: Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka, 5 minút pred koncom varenia pridáme hrášok. Zemiaky po uvarení scedíme, pridáme maslo a rozmixujeme. Ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 4
Restované kuriatka: Slaninu nakrájame na kocky, opečieme ju na masle a pridáme huby kuriatka. Po pár minútach zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Potom zalejeme smotanou a necháme 3 minúty povariť. Dochutíme soľou.
- 5
Panenku nakrájame na plátky. Podávame ju s hráškovým pyré, s kuriatkami s omáčkou a ozdobíme napríklad hráškovými klíčkami.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu