Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi
Foto: novalim
Poznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného
pekáča? A k Zobraziť celý popisPoznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného
pekáča? A k tomu ešte aj bezlepkový. Náš recept na morčacie guľky so šampiňónmi a hráškom bez lepku s pečenými zemiakmi
vás presvedčí o tom, že sa
to dá. Nielen, že si pochutná celá rodina, ale vyhnete sa aj zdĺhavému upratovaniu po obede. Čo vy na to? Vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
500 g mleté |
|
1 PL nasekaná |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
60 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
750 ml (alebo bujón natur bez gluténu) |
|
250 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 hrnček (mrazený) |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na štvrtiny. Vložíme ich do pekáča, premiešame s olejom a osolíme.
- 2
V mise zmiešame spolu mleté morčacie mäso, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, tymian, strúhanku a mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti a všetko spolu dôkladne spracujeme na hladkú hmotu. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do pekáča pomedzi zemiaky.
- 3
Šampiňóny očistíme a nakrájané na štvrtiny ich pridáme k zemiakom a mäsovým guličkám. Múku metličkou premiešame s vychladnutým vývarom, smotanou, provensalským korením a horčicou a nalejeme do pekáča.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút. Na posledných 5 minút pečenia prisypeme hrášok. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu