Muffiny s mletým mäsom
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 21. marca 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 200 °C
Suroviny
540 g (12 bochníkov po 45 g) |
|
700 g mleté |
|
40 ml |
|
20 g domáci |
|
20 g |
|
4 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vypracujeme tuhšie kysnuté cesto – také, aby sa dalo vaľkať (napríklad z 350 g hladkej múky, 15 g čerstvého droždia, trochy cukru, soli, 100 ml oleja, 150 ml mlieka a zo sušených byliniek).
- 2
K mletému mäsu pridáme kečup, cukor, horčicu a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Premiešame.
- 3
Cesto rozdelíme na 12 guľôčok a z každej vyvaľkáme kruh. Cestom vystelieme silikónové košíčky na muffiny tak, aby formičky presahovalo. Na cesto dáme kôpky mäsovej zmesi a potom ho poprekladáme do tvaru batôžtekov, tak aby bolo mäso prikryté. Posypeme nastrúhaným syrom grana padano, na každý muffin dáme kúsok čedaru a ementálu.
- 4
Naplnené košíčky poukladáme do zapekacej misy a pečieme 15–20 minút pri 200 stupňoch.
- 5
Upečené muffiny vyberieme a servírujeme s listovým šalátom, cibuľou, nakrájanou kyslou uhorkou a so strúhaným syrom grana padano.
Tiež slané muffiny:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu