Slané muffiny
Slané muffiny

Muffiny s mletým mäsom

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 21. marca 2022
Muffiny s mletým mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

540 g (12 bochníkov po 45 g)
700 g mleté
40 ml
20 g domáci
20 g
4 g
100 g
120 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme tuhšie kysnuté cesto – také, aby sa dalo vaľkať (napríklad z 350 g hladkej múky, 15 g čerstvého droždia, trochy cukru, soli, 100 ml oleja, 150 ml mlieka a zo sušených byliniek).

  2. 2

    K mletému mäsu pridáme kečup, cukor, horčicu a worcesterskú omáčku, osolíme, okoreníme. Premiešame.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 12 guľôčok a z každej vyvaľkáme kruh. Cestom vystelieme silikónové košíčky na muffiny tak, aby formičky presahovalo. Na cesto dáme kôpky mäsovej zmesi a potom ho poprekladáme do tvaru batôžtekov, tak aby bolo mäso prikryté. Posypeme nastrúhaným syrom grana padano, na každý muffin dáme kúsok čedaru a ementálu.

  4. 4

    Naplnené košíčky poukladáme do zapekacej misy a pečieme 15–20 minút pri 200 stupňoch.

  5. 5

    Upečené muffiny vyberieme a servírujeme s listovým šalátom, cibuľou, nakrájanou kyslou uhorkou a so strúhaným syrom grana padano.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha