Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko s marinádou fotorecept

sracz - fotkasracz, 12. januára 2022
Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept)
Foto: sracz

Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť. Venujem ho všetkým „mariášnikom“ ako potrebný „doping“ pri niekoľkohodinovej, či celonočnej Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť. Venujem ho všetkým „mariášnikom“ ako potrebný „doping“ pri niekoľkohodinovej, či celonočnej až weekendovej „šichte s čertovskýmu obrázkami“, v trojici alebo štvorici („alias pauzírmariáš“). Plátky, či aj „trhance“ pripravenej voňavej bravčovinky zachutia každému labužníkovi. Stačia iba krajce chleba, vidličky a papierové obrúsky na utieranie rúk a mastných brád. Nezabudnúť aj na dobré pivko proti „čemeru“!

6-8
porcií

Suroviny

1,2-1,5 kg
Marináda:
420 ml
1 KL čerstvo drvená
1 KL
1 KL
12 g (Nahrin)
1 ČL
2-3 KL
2-3 PL
1 ks tvrdšie, na hrubo postrúhané
500-750 g postrúhaná
10-12 strúčikov (pretlačený)
2 PL
1 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Marinádu som vymiešal z uvedených ingrediencií, krátko povaril, nechal ochladiť. Do vlažnej marinády som na 3 dni (72-96 hodín) ponoril bravčové pliecko, ktorého povrch som ponarezoval.

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Elektrickú rúru som nechal vyhriať na 250 °C (485 °F) a na 12-15 minút do nej vložil zakrytý pekáč s mäsom, potom som teplotu znížil na 150 °C (305 °F) a 150-180 minút pokračoval v pečení.

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne som mäso polial výpekom, otočil ho, opäť polial výpekom, teplotu ohrevu zvýšil na 200 °C (400 °F) a dopiekol 18-24 minút. Stačí iba krajec domáceho chlebíka, ale dnes som podával s pečeným koreňovým petržlenom a ružičkovým kelom. Na predchádzajúcom obrázku je porcia so zemiakovou kašou a vareným karfiolom na plátkoch žltej paradajky. P. S.: Komu v ruke karta šuští, toho Pán Boh neopustí! Všetkým Vám dobrú chuť, 100/7 červených a ešte so sedmou navyše!

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

chemik
Marináda opravdu vymazlená, takže chuť bude vynikající. Jen pro upřesnění zda je to opravdu petržel. Podle nažloutlé barvy a "průsvitného" jádra bych soudil spíše na pastinák, který je pečený i chutnější.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia