Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko s marinádou fotorecept

sracz - fotkasracz, 12. januára 2022
Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept)
Foto: sracz

Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť. Venujem ho všetkým „mariášnikom“ ako potrebný „doping“ pri niekoľkohodinovej, či celonočnej až weekendovej „šichte s čertovskýmu obrázkami“, v trojici alebo štvorici („alias pauzírmariáš“). Plátky, či aj „trhance“ pripravenej voňavej bravčovinky zachutia každému labužníkovi. Stačia iba krajce chleba, vidličky a papierové obrúsky na utieranie rúk a mastných brád. Nezabudnúť aj na dobré pivko proti „čemeru“!

6-8
porcií

Suroviny

1,2-1,5 kg
Marináda:
420 ml
1 KL čerstvo drvená
1 KL
1 KL
12 g (Nahrin)
1 ČL
2-3 KL
2-3 PL
1 ks tvrdšie, na hrubo postrúhané
500-750 g postrúhaná
10-12 strúčikov (pretlačený)
2 PL
1 PL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marinádu som vymiešal z uvedených ingrediencií, krátko povaril, nechal ochladiť. Do vlažnej marinády som na 3 dni (72-96 hodín) ponoril bravčové pliecko, ktorého povrch som ponarezoval.

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Elektrickú rúru som nechal vyhriať na 250 °C (485 °F) a na 12-15 minút do nej vložil zakrytý pekáč s mäsom, potom som teplotu znížil na 150 °C (305 °F) a 150-180 minút pokračoval v pečení.

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne som mäso polial výpekom, otočil ho, opäť polial výpekom, teplotu ohrevu zvýšil na 200 °C (400 °F) a dopiekol 18-24 minút. Stačí iba krajec domáceho chlebíka, ale dnes som podával s pečeným koreňovým petržlenom a ružičkovým kelom. Na predchádzajúcom obrázku je porcia so zemiakovou kašou a vareným karfiolom na plátkoch žltej paradajky. P. S.: Komu v ruke karta šuští, toho Pán Boh neopustí! Všetkým Vám dobrú chuť, 100/7 červených a ešte so sedmou navyše!

    Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

chemik
Marináda opravdu vymazlená, takže chuť bude vynikající. Jen pro upřesnění zda je to opravdu petržel. Podle nažloutlé barvy a "průsvitného" jádra bych soudil spíše na pastinák, který je pečený i chutnější.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha