Údená krkovička na cibuľke fotorecept
Foto: kimlo
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.
Suroviny
600 g |
|
1 ks väčšia |
|
1 PL |
|
Zálievka: | |
100 ml |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
Dip (omáčka): | |
100 g |
|
2 PL |
|
2 PL čerstvý strúhaný (alebo Krenex) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv spracujeme podľa situácie údenú krkovičku. Ja som mal domácu a po ochutnávke sa mi zdala dosť slaná.
-
2
Krkovičku som namočil so studenej vody a nechal cez noc v chladničke. Voda vytiahla prebytočnú soľ.
-
3
Na druhý deň som nechal v hrnci zovrieť vodu a do vriacej som mäso dal variť. Mäso sa zatiahne a chute sa nevyvaria do vody. Varíme asi 30-40 minút podľa hmotnosti mäsa, platí že na 1 kg údeného doba varenia 1 hodina.
-
4
Po uvarení zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť. Potom ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé asi 1cm.
-
5
Cibuľu nakrájame na plátky a rozložíme na dno pekáča. Na ňu poukladáme hrudky bravčovej masti. Vegetariáni môžu použiť olej.
-
6
Na cibuľu uložíme plátky krkovičky a dáme si rozohriať rúru na 220 °C.
-
7
Pripravíme si zálievku, vymiešame pivo, horčicu a med.
-
8
Potom ako sme vložili mäso do vyhriatej rúry, si pripravíme dip – omáčku, ako vhodný doplnok k údenému. Vymiešame kyslú smotanu, majonézu, chren, mleté korenie a soľ.
-
9
Po 20 minútach pečenia, pekáč vyberieme a mäso prelejeme zálievkou z piva, medu a horčice. Opäť vložíme do rúry na ďalších 20 minút.
-
10
Upečieme do zlatista.
-
11
Podávame s ľubovoľnou prílohou, vhodné to je len tak na chlebe, ja som zvolil zemiakovú kašu. Samozrejme nezabudnúť na dip!
Ďakujem za pristavenie. :-)
Ďakujem a držím palce!
Kávu som si pri tom nedával, ale zvyšok tmavého piva som dopil a bolo veru také dobré že si otvoril ďalšie... :-)
Áno je to také chlapské jedlo, ale raz za čas nezaškodí ani dáme... manželovi prajem skoré uzdravenie.
Ďakujem :-)
Vďaka Feri, byť tebou tak si na dvore postavím menšiu údiareň a spravím si tieto dobroty sám keď nie sú inde v ponuke... :-)
Veru jeden plátok som aj raňajkoval s volským okom, dobré to bolo...
Srdečné poďakovanie za dobrú radu, @Kimlo kamarát! Nepochopil si moju sťažnosť, tu nedostaneš žiadnu krkovičku, nieto ešte údenú. Potrebné si dokážem vyúdiť priamo na balkóne, lebo vlastním mini údiarničku, v ktorej používam lisované čerešňové "peletky s Ø 96. Nech Ti to i naďalej "šmečňe" varí a pečie!
Máš pravdu, na chlebe s dipom je to pochúťka 😋
Vďaka, cením si Tvoj komentár, máš vytříbený chuťový vkus 😉
Tak to som fakt zle pochopil, myslel som že máš problém zohnať údené… možno by sa dal vyskusat iný druh údeného mäsa…
Vďaka, je to naozaj veľmi chutné, tá sťava nemá chybu.
To tmavé pivo sa k tomu aj hodí ako nápoj. Údenú krkovičku som robila na tokajskom, tiež so zemiakovou kašou, mám tu recept. Toto na pive urobím, keď prídu domov deti, zať sa určite veľmi poteší🙂
Ďakujem za koment, dúfam že bude chutiť :-)
Vďaka za koment a tip, určite to bude super aj s chrenovou omáčkou..
Sranda musí byť... :-)
Vďaka za koment aj foto, určite si chutne navarila, remoska je výborná vec.