Plnený morčací závin delikates fotorecept
Foto: vianni
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na misu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nakrájal som mäso na plátky a vyklepal. Osolíme jemne. Sklepol som ho spolu, aby vytvorilo akýsi plát. Musia sa kúsok prekrývať.
- 2
Spojené časti mäsa sú poukladané na alobale. Začneme plniť. Plát mäsa som potrel dijonskou horčicou, na to šunku, nakrájanú papriku, nakrájaný medvedí cesnak aj rozpučené 3 strúčiky cesnaku, z vajec som urobil riedku praženicu a šup na to rozotrieť. Priebežne jemne korením tie vrstvy. Moc to nesolím, pretože aj šunka aj horčica má dosť soli.
- 3
Balím to do toho alobalu, nemám v tom moc zručnosti, tak aj zopár nadávok :), ale je to. Dám pre istotu ešte jednu vrstvu alobalu. Ale, chybička se vloudila, s hrôzou zisťujem, že sa mi to nezmestí do pekáča a tak znovu rozbaliť, rozkrojiť na dve časti a znova zabaliť.
- 4
Na spodok pekáča trochu masla a vývaru a aj pol piva, bude tam aj super šťava. A ešte tie dva strúčiky cesnaku čo ostali. Šup s tým do vykúrenej rúry.
- 5
Pečiem a pečiem, asi hodinu, aj viac, ono sa to vlastne dusí v tom vývare, ale šťavnaté to bude, veď je to poriadne zabalené v alobale. Ak mizne šťava, treba trochu vždy dolievať.
- 6
Po tej hodine to ešte dopekám bez alobalu, aby to chytilo chrumkavú kôrku. Asi ešte 20-25 minút. Môžeš to nakoniec posypať aj strúhaným syrom aj sezamovými semienkami.
- 7
Robil som k tomu jazmínovú ryžu. S tou šťavou je to super! Tak dobré chutnání, CHROCHT :)
- 2
😁👍