Morčacia roláda
Morčacia roláda

Plnený morčací závin delikates fotorecept

vianni - fotkavianni, 28. januára 2025
Plnený morčací závin delikates (fotorecept)
Foto: vianni

Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na misu.

6
porcií
40 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1  kg
5  plátkov
1  ks
2  ks
5  strúčikov
1  ČL rozdrvené
2  PL
za veľkú hrsť
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nakrájal som mäso na plátky a vyklepal. Osolíme jemne. Sklepol som ho spolu, aby vytvorilo akýsi plát. Musia sa kúsok prekrývať.

  2. 2

    Spojené časti mäsa sú poukladané na alobale. Začneme plniť. Plát mäsa som potrel dijonskou horčicou, na to šunku, nakrájanú papriku, nakrájaný medvedí cesnak aj rozpučené 3 strúčiky cesnaku, z vajec som urobil riedku praženicu a šup na to rozotrieť. Priebežne jemne korením tie vrstvy. Moc to nesolím, pretože aj šunka aj horčica má dosť soli.

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Balím to do toho alobalu, nemám v tom moc zručnosti, tak aj zopár nadávok :), ale je to. Dám pre istotu ešte jednu vrstvu alobalu. Ale, chybička se vloudila, s hrôzou zisťujem, že sa mi to nezmestí do pekáča a tak znovu rozbaliť, rozkrojiť na dve časti a znova zabaliť.

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spodok pekáča trochu masla a vývaru a aj pol piva, bude tam aj super šťava. A ešte tie dva strúčiky cesnaku čo ostali. Šup s tým do vykúrenej rúry.

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečiem a pečiem, asi hodinu, aj viac, ono sa to vlastne dusí v tom vývare, ale šťavnaté to bude, veď je to poriadne zabalené v alobale. Ak mizne šťava, treba trochu vždy dolievať.

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tej hodine to ešte dopekám bez alobalu, aby to chytilo chrumkavú kôrku. Asi ešte 20-25 minút. Môžeš to nakoniec posypať aj strúhaným syrom aj sezamovými semienkami.

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Robil som k tomu jazmínovú ryžu. S tou šťavou je to super! Tak dobré chutnání, CHROCHT :)

    Plnený morčací závin delikates (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj som sa musela zasmiať, keď som si predstavovala to úsilie, ale ako vidno, oplatilo sa trochu s tým babrať, výsledok stojí za to......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia