Pastrami sendvič

Marek Minárik
šéfkuchár reštaurácie Krone, Svätý Jur, 20. marca 2022
Pastrami sendvič
Foto: kavickari.sk

Suroviny

600 g (brisket)
 domáci
Na marinádu:




Postup

  1. 1

    Marináda: Koreniny mierne opražíme, aby sa uvoľnila aróma, a rozdrvíme v kuchynskom mažiari. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a soľ (v pomere 1:1), vínny ocot, bylinky a rozdrvené koreniny. Necháme zovrieť a odstavíme. Postavíme do nádoby s ľadom, nech sa marináda rýchlejšie schladí.

  2. 2

    Do vychladenej marinády vložíme očistenú hovädziu hruď a zaťažíme, aby bola celá ponorená. Takto nachystanú dáme do chladu a marinujeme 7 dní.

  3. 3

    Po siedmich dňoch vytiahneme mäso z marinády, dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, potrieme dijonskou horčicou a posypeme zmesou korenín – tou, ktorú sme dávali do marinády.

  4. 4

    Ak máme možnosť, mäso údime na čerešňovom dreve cca 2 hodiny pri nižšej teplote (ak nie, tak pokračujeme bez údenia). Potom dôkladne zabalíme do alobalu a dopekáme pri nízkej teplote ďalšie dve hodinky (záleží na hrúbke mäsa a prerastenosti mäsa tukom). Mäso stále kontrolujeme, aby sme ho nevysušili. Takto prichystané je pripravené na servírovanie do sendviča.

  5. 5

    Najskôr opečieme krajce kváskového chleba na masle do zlatista. Potrieme ich dijonskou horčicou, uložíme naň natenko nakrájané mäso, čalamádu a kyslú uhorku. Podávame s malým šalátikom a s francúzskym dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia