Veľkonočný mäsový veniec
mesačník Varecha, 16. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180/250 °C
Suroviny
750 g mleté (mix hovädzieho a bravčového) |
|
13 ks |
|
150 g |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
150 g |
|
300 g (plátky) |
|
(na vymastenie formy) |
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s troma vajíčkami, so strúhankou, s prelisovaným cesnakom, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, so sladkou paprikou, s rascou a nasekanými bylinkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec vmiešame na drobné kocky nakrájané párky.
- 2
Formu na veniec vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny. Na slaninu navrstvíme polovicu mäsovej zmesi a rozložíme olúpané, natvrdo uvarené zvyšné vajíčka.
- 3
Vajíčka prekryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a poriadne formou poklepeme. Prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
- 4
Po upečení mäso uvoľníme nožom a vyklopíme na plech na pečenie. Zložíme formu a plech vložíme späť do rúry. Pečieme asi 10 minút pri teplote 250 °C dozlatista. Dozdobíme hráškovými výhonkami.
Tiež veniec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite aj na mise dobre vynikne, dobrá inšpirácia aj na iné príležitosti! (ja by som párky vynechala)