Veľkonočný mäsový veniec
mesačník Varecha, 16. apríla 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180/250 °C
Suroviny
| 750 g mleté (mix hovädzieho a bravčového) |
|
| 13 ks |
|
| 150 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 300 g (plátky) |
|
| (na vymastenie formy) |
|
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s troma vajíčkami, so strúhankou, s prelisovaným cesnakom, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, so sladkou paprikou, s rascou a nasekanými bylinkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec vmiešame na drobné kocky nakrájané párky.
- 2
Formu na veniec vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny. Na slaninu navrstvíme polovicu mäsovej zmesi a rozložíme olúpané, natvrdo uvarené zvyšné vajíčka.
- 3
Vajíčka prekryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a poriadne formou poklepeme. Prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
- 4
Po upečení mäso uvoľníme nožom a vyklopíme na plech na pečenie. Zložíme formu a plech vložíme späť do rúry. Pečieme asi 10 minút pri teplote 250 °C dozlatista. Dozdobíme hráškovými výhonkami.
Tiež veniec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Určite aj na mise dobre vynikne, dobrá inšpirácia aj na iné príležitosti! (ja by som párky vynechala)