Mäsový veniec
Mäsový veniec

Veľkonočný mäsový veniec

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 16. apríla 2022
Veľkonočný mäsový veniec
Foto: Kulinární studio MAFRA
8
porcií
50 minút
príprava
45+10 minút
na 180/250 °C

Suroviny

750 g mleté (mix hovädzieho a bravčového)
13 ks
150 g
4 strúčiky
1 ks
2 PL
2 ČL
1 ČL
3 PL
3 PL
150 g
300 g (plátky)
 (na vymastenie formy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s troma vajíčkami, so strúhankou, s prelisovaným cesnakom, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, so sladkou paprikou, s rascou a nasekanými bylinkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec vmiešame na drobné kocky nakrájané párky.

  2. 2

    Formu na veniec vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny. Na slaninu navrstvíme polovicu mäsovej zmesi a rozložíme olúpané, natvrdo uvarené zvyšné vajíčka.

  3. 3

    Vajíčka prekryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a poriadne formou poklepeme. Prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.

  4. 4

    Po upečení mäso uvoľníme nožom a vyklopíme na plech na pečenie. Zložíme formu a plech vložíme späť do rúry. Pečieme asi 10 minút pri teplote 250 °C dozlatista. Dozdobíme hráškovými výhonkami.

Diskusia k receptu

garanco
Ten veniec vyzerá lákavo :-)) !
Určite aj na mise dobre vynikne, dobrá inšpirácia aj na iné príležitosti! (ja by som párky vynechala)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha