Pečený losos
Pečený losos

Pečený losos s mandľovou krustou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka, dnes 12:00
Pečený losos s mandľovou krustou
Foto: Shutterstock

Tento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam majú na tanieri tak často ako my kuracinu či Zobraziť celý popisTento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam majú na tanieri tak často ako my kuracinu či bravčové mäso.

4
porcie
10 minút
príprava
12-15 minút
na 160 °C

Suroviny

4 filety
 drvené




Postup

  1. 1

    Filety posolíme a natrieme dijonskou horčicou.

  2. 2

    Dáme na plech s papierom na pečenie a na každú filetu nasypeme zmes strúhanky a drvených mandlí. Navrch dáme na každú filetu oriešok masla. To sa vsiakne do krusty a bude pekne chrumkavá.

  3. 3

    Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vopred vyhriatej na 160 °C asi na 12–15 minút.

Diskusia k receptu