Lahodná nátierka z údenej makrely fotorecept
Foto: kimlo
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na chlieb, ale aj na obložené chlebíčky, očká, či
jednohubky Zobraziť celý popisNátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na chlieb, ale aj na obložené chlebíčky, očká, či
jednohubky ako pohostenie pri oslave alebo pre návštevu.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Vajce uvaríme natvrdo a olúpeme, makrelu vykostíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
-
2
Mäso z ryby potrháme, rozdrobíme vidličkou a zmiešame s nakrájanou cibuľou.
-
3
Pridáme rozdrobený žĺtok z uvareného vajca, horčicu, smotanu, kúsky masla, nastrúhaný syr a bielok z vajca. Dobre premiešame.
-
4
Nakoniec pridáme nasekanú uhorku, dochutíme citrónovou šťavou, korením, prípadne soľou (makrela je slaná). Pridáme podľa chuti kôpor a pažítku, premiešame a dáme odstáť na pár hodín do chladničky.
-
5
Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo s pečivom. Nátierka je vhodná aj na obložené chlebíčky a jednohubky.
Ďakujem za nahliadnutie, tiež mám občas problém aby som rybu nezjedol už po nákupe, údenú makrelu mám veľmi rád už od detstva. :-)
Vďaka za koment, budem rád ak vyskúšaš, určite bude chutiť. :-)
Ďakujem, ja ryby milujem v akejkoľvek podobe a druhu, a táto nátierka je naozaj veľmi chutná.