Talianska olivová focaccia
Focacciu sme upiekli s priatelom prvy krat, kedze nam na dovolenke v taliansku velmi chutila...
Fúkané orechové pečivo
Ingrediencie zmiešame v mise, ide to pomerne ťažko, ale vysledok stojí za to. Keby bolo cesto veľmi...
Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.
Pizza na plechu
Recept je kombinácia rôznych receptov z netu, ktoré som si prispôsobil aby to bolo pre mňa...
Tiramisu - aj pre bezlaktozáčov
Odkedy mi zistili laktózovú intoleranciu, snívala som o tiramisu. Takže keď Tesco začalo predávať bezlaktózové...
Tekvicový cheesecake - Pumpkin cheesecake
Recept od Pauly Deen, americkej televiznej chef celebrity, som nasla na Food network.
Tekvicové muffiny s avokádom - Pumpkin muffins with Avocado
Recept ma zaujal tym, ze v nom nie je pouzity olej ani maslo . Tekvica , banan...
Medovníky podľa mamky
Recept mám od mamky, robí ich, odkedy si na to pamätám. Sú ihneď mäkké,...
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Bravčová pečeň v šunkovom zvitku
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak...
Prekladanec
Recept som odsledovala na TV1, v relácii pani K. Magálovej. Recept sa mi zapáčil a kým som...
Slaný thajský bôčik
Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www. mphonline. com/books/nsearchdetails. aspx?&pcode=9789674142032
Tradičné zemiakové „šišky“ s makom
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...
Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...
Zapečená pečená cukina
Krásné, veliké cukiny které se zdánlivě už nedají jíst jsou velice chutné a jedlé v téhle...
Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...
Maffiny s vajíčkom a slaninou
Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc...
Piškótová roláda s čokokrémom
Zvyk z časov štúdijných mojej krajšej, lepšej a múdrejšej ½ na lekárskej fakulte UPJŠ. V...
Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Chlebový puding s rumovou polevou
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla ...