Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke fotorecept
Foto: cesminaz
Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P
porcie
Suroviny
Na kebab: | |
4 celé ks |
|
4 PL |
|
1 PL (paradajkové pyré) |
|
1 kopcovitá KL |
|
1 KL |
|
1,5 kopcovitejšie KL |
|
2 PL (alebo rastlinný) |
|
4 strúčiky |
|
1,5 KL |
|
Na chlebové placky: | |
400 g |
|
3/4 dcl |
|
1 KL |
|
20 g |
|
1 KL |
|
cca 2,25 dcl |
|
Jogurtový dip: | |
400 g |
|
3 - 4 strúčiky |
|
1 - 1,5 KL |
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
(pul biber) |
|
(práškové korenie tmavočervenej farby s kyslou chuťou) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme mäso na náš kebab. Kuracie stehná vykostíme, kožu môžme tiež pokrájať, alebo ju stiahneme a mäso pokrájame na menšie kúsky. V jednej miske si zmiešame jogurt, salça, cesnak, papriku, ml. čierne korenie, oregano, soľ a olej. Do dobre premiešanej marinády dáme nakrájané mäso a znova poriadne premiešame. Takto pripravené mäso dáme aspoň na 2 - 3 hodinky do chladu. Ja som ho robila ráno a nechala až do obeda stáť :-)
-
2
Podľa toho, kedy plánujete jesť, si asi 1 hodinku predtým zamiesime z uvedených surovín na placky. Cesto má byť polomäkké. Zamiesené cesto necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.
-
3
Medzitým, ako cesto kysne, si na troche rozhorúčeného oleja upečieme mäso. Netreba zakryť a pečieme na väčšom plameni, šťavu, ktorú pustí treba nechať vyvrieť a po vyvretí dať trocha oleja, aby sa mäso trocha opieklo a dostalo lepšiu chuť. Netreba mu dlhý čas, za cca 15 minút máte hotové. Mäso nakoniec dobre prikryjeme, aby nevychladlo, alebo ho zatiaľ vložíme do rúry :-)
-
4
Medzitým si nakrájame na tenučké rezance ľadový šalát, na tenko cibuľu a kto chce, môže aj paradajku. Pripravíme si dressing: zmiešaním jogurtu, cesnaku, oregana a soli. Cesnak si dá každý podľa chuti.
-
5
Cesto po nakysnutí rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré zľahka sformujeme (nepremiesime) do bochníka. Bochníky následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Moje mali priemer 17 - 18 cm a hrúbka cca 6 mm.
-
6
Placky pečieme na troške/pár kvapkách oleja z oboch strán pár minútiek. Placky sa majú nafukovať.
-
7
Ešte na teplé placky naukladáme mäso, naň šalát, cibuľu a polejeme podľa chuti jogurtovým dressingom. Na dressing si podľa chuti nasypeme pul biber/chilli vločky a sumak. No a už len zahryznúť :-) Dobrú chuť!
-
8
A kedže sa placky pri pečení nafukujú, tým pádom sa ich vnútro dá aj otvoriť a ako kapsa naplniť :-)
"DONAIR sauce", ale bez condenzovaneho mlieka?
ak ano, mozes uviest aj ako samostatny recept a dakujem.
Tiez zboznujem taketo dobrotky aj tvoj dnesny recept je vyborny - ako inac od teba len kvalita.
Ďakujem za recept. Pekné nedeľné odpoludnie.
Milá @Tiginko tvoja správa ma velmi teší :-) To mäso si tiež dobre vyriesila v tej rúre.Tie predné pita chlebíky sa ti aj podla mna nenafukli preto,ze asi tvoja rúra nehreje celkom rovnako v zadu a predu.Nabudúce skús aj tú tretiu pitu dat dozadšie :-) Ale som velmi rada,ze ste ty a aj tvoji stravníci boli spokojný :-) To je predsa najhlavnejšie.Ja som tiez cez víkend detom spravila döner kebab,ale tentoraz s inakšie pripraveným kuracím kebabom :-) Esteraz dakujem za odozvu a pozdravujem! ;-P