Americké lievance so slaným karamelom

luprox - fotkaluprox, 1. februára 2018
Americké lievance so slaným karamelom
Foto: luprox

Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
150 ml
120 g
1 ČL
štipka
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.

  2. 2

    Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.

  3. 3

    Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.

  4. 4

    Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.

  5. 5

    Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Radost , či americké, alebo slovenské, ani ja neviem, robila som ich ako naše lievance, len ma zaujíma, prečo si sem dala linky na úplne niečo iné? Miesené a vaľkané cesto na lokše alebo placky mi vôbec nepripomína lievance. Tebe ano? Aj chuť je odlišná.......
Tvoje lievance sú obzvlášť gustiózne. Nemal som ešte možnosť ich konzumovať, takže by som si dovolil sa spýtať: Čo je to prosím slaný karamel a ako sa to robí?
Slaný karamel poznám len z nanukov, ja dávam navrch javorový sirup, alebo med a do cesta jogurt, sneh sa mi šľahať nechce, ale raz sa zapriem, a ušľahám. Mám takú šikovnú panvičku na volské oko, presne na jednu palacinku, v nej sa vynikajúco pražia . Toto je veľmi dobrá zimná večera, lievance nasiaknu tým sladkým sirupčekom, sú mäkké, šťavnaté, chrumkavé okraje.....a k tomu teplý šípkový čaj, a pre tých väčších môže byť aj čaj-rum. Dobrý recept, krásne a chutné foto,