Americké lievance so slaným karamelom
Foto: luprox
Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.
- 2
Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.
- 3
Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.
- 4
Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.
- 5
Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
veď múka + kyslé mlieko + soda + vajcia /ale aj bez nich/
je recept na pežgovníky..hrubé loše...našich babičiek..sú aj tu na Vareche...
v kombinácii s karamelom a ovocím určite výborné...
kukni:
varecha.pravda.sk/recepty/loksa-od-prababky-na-kyslom-mli...
varecha.pravda.sk/recepty/hrube-lokse-fotorecept/12901-re...
varecha.pravda.sk/recepty/lokse-z-kysleho-mlieka-pezgovni...
robievam ich..
ponúkam linky v dobrom..nekritizujem..chválim tvoj recept..:-)
Americké je to v tom, že sú väčšie ako lievance, a hrubšie ako palacinky a polievajú sa hlavne javorovým sirupom. Napíš Pancakes, lebo ťa tu budú glbať za lievance.
už niekde som písala-že z tohoto cesta robím lievance-urobím cesto redšie...chuť odlišná..??áno-podľa toho-či urobíš naslano-či nasladko..ak nasladko-čím poleješ..či ochutíš..
maj dni s radosťou..:-)