Americké lievance so slaným karamelom
Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
150 ml |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
(na posypanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.
- 2
Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.
- 3
Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.
- 4
Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.
- 5
Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D
Tiež lievance:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu