Americké lievance so slaným karamelom

luprox - fotkaluprox, 1. februára 2018
Americké lievance so slaným karamelom
Foto: luprox

Najlepšie lievance a ešte k tomu bez droždia :-)

12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
150 ml
120 g
1 ČL
štipka
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si vyšľaháme bielky na tuhý sneh so štipkou soli.

  2. 2

    Žĺtky spolu s acidkom, múkou a kypriacim práškom vymiešame na husté cestíčko.

  3. 3

    Do cestíčka postupne zamiešavame tuhý sneh, pomaly a zľahka a vždy jedným smerom.

  4. 4

    Na vyhriatu panvicu dáme kvapku oleja a vylejeme malé množstvo cesta, záleží, aké veľké chcete robiť lievance. Cesto pekne drží tvar, nerozteká sa.

  5. 5

    Lievance ukladáme na seba a na vrch poukladáme čerstvé ovocie podľa chuti. Ja som preliala ešte slaným karamelom a poprášila práškovým cukrom. Len sa tak po nich "zaprášilo" :-D

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Slaný karamel poznám len z nanukov, ja dávam navrch javorový sirup, alebo med a do cesta jogurt, sneh sa mi šľahať nechce, ale raz sa zapriem, a ušľahám. Mám takú šikovnú panvičku na volské oko, presne na jednu palacinku, v nej sa vynikajúco pražia . Toto je veľmi dobrá zimná večera, lievance nasiaknu tým sladkým sirupčekom, sú mäkké, šťavnaté, chrumkavé okraje.....a k tomu teplý šípkový čaj, a pre tých väčších môže byť aj čaj-rum. Dobrý recept, krásne a chutné foto,
prečo -americké-..??
veď múka + kyslé mlieko + soda + vajcia /ale aj bez nich/
je recept na pežgovníky..hrubé loše...našich babičiek..sú aj tu na Vareche...
v kombinácii s karamelom a ovocím určite výborné...

kukni:
 varecha.pravda.sk/recepty/loksa-od-prababky-na-kyslom-mli...

 varecha.pravda.sk/recepty/hrube-lokse-fotorecept/12901-re...

 varecha.pravda.sk/recepty/lokse-z-kysleho-mlieka-pezgovni...


robievam ich..
ponúkam linky v dobrom..nekritizujem..chválim tvoj recept..:-)
@Chrapac50 , slaný karamel sa robí ako normálny, ale pri konci sa pridá soľ, nie veľa. Môže sa robiť aj s nesladeného salka, ale len upáliť cukor, pridať smotanu (pomaly), prípadne aj kúsok masla, ako kto....no a nakoniec sa do hotového dá štipka soli. Takéto lievance som robila, aj tento recept sa mi páči, už som si ho aj dala do KK..... hlavné je, vmiešať do zmesi žltka a potom sneh, ak by sa dali celé vajcia, už to nie je ono, bolo by to ako palacinkové cesto len hustejšie, a nezabudnúť tam tú štipku PDP, alebo SB.
@Julica (2.2.2018 10:48)

Americké je to v tom, že sú väčšie ako lievance, a hrubšie ako palacinky a polievajú sa hlavne javorovým sirupom. Napíš Pancakes, lebo ťa tu budú glbať za lievance.
@Radost , či americké, alebo slovenské, ani ja neviem, robila som ich ako naše lievance, len ma zaujíma, prečo si sem dala linky na úplne niečo iné? Miesené a vaľkané cesto na lokše alebo placky mi vôbec nepripomína lievance. Tebe ano? Aj chuť je odlišná.......
@Evanaaa (2.2.2018 17:57)

už niekde som písala-že z tohoto cesta robím lievance-urobím cesto redšie...chuť odlišná..??áno-podľa toho-či urobíš naslano-či nasladko..ak nasladko-čím poleješ..či ochutíš..
maj dni s radosťou..:-)

Pridaj komentár k receptu: