Domáca knedľa fotorecept

dorina - bez fotkydorina, 17. januára 2018
Domáca knedľa (fotorecept)
Foto: dorina

Pridávam recept na domácu knedľu ako ju robievam ja. Cesto s rožkom a vajíčkom.

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
3 dcl
1 kocka
1 kávová lyžička
štipka

Online leták

Postup

  1. 1

    Do misy si preosejeme múku .Pridáme na kocky nakrájaný rožok vajce ,štipku soli.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a urobíme si kvások. Pridáme ho k múke a ostatným surovinám.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dobre vymiesime a necháme nakysnúť. Následne nakysnuté cesto preložíme na dosku.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozrežeme na dva rovnaké diely. Vyformujeme knedle a necháme ich ešte prikryté kysnúť 15 - 20 min. Medzitým si dáme do naparovacieho hrnca vodu. Knedle po jednom dáme na paru. Prikryjeme ich. Nedvíhame počas naparovania, aby sa knedle nespľasli. Naparujeme 16 minút každú knedľu. Hotové knedle si ešte za horúca natrieme olejom a odložíme ich na tácku alebo tanier. Po vychladnutí krájame.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová knedľa. Ešte doplním ,že cesto po vymiesení má byť jemné no nie lepkavé.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás chutí viac ako obyčajná knedľa len z múky.

    Domáca knedľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Mama tiež vždy keď robila knedľu, tak žemľovú, ale vždy ju po nakrájaní (alebo rožky) poopekala na masti a až potom zamiesila do cesta, tá masť akoby ju nadľahčovala a bola aj chutnejšia potom.
katarina2511
Zalezi na druhu rozkov? Pytam sa, lebo kanadske rozky su uplne ine ako slovenske. Skusal to niekto z inych rozkov?
haji
@Katarina2511 (17.1.2018 22:10)
A co toustový chléb? To je jen nápad, nežiju v zahraničí.
honestka
@Katarina2511 : - ked nekupis take tie len "nafukane buns" / napr. v Superstore/, ale v hocijakom inom ci uz sukromnom pekarstve, su celkom inac vypecene a troska "hutnejsie" Take mozes pouzit / hoci aj semiackove/, ale nie cerstve! = Ak ano, tak je potrebne ich opiect hoci aj na sucho a zamiesit do cesta uplne pred koncom, vlastne aj pri formovani knedlikov. Ostanu pekne " mozaikove kockovane" a chutne
- Skus, nesklames sa.
a/ - "Toustovy" chlieb sa ti v ceste pri pareni takmer strati, specialne iba ak ho pridas bez opecenia.