Avokádo Maki

shanshi - fotkaShan´shi, 25. januára 2018. Komerčný recept.
Avokádo Maki
Foto: shanshi
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

75 g
2 PL
150 ml
1 ks
1 bal.
1 ČL




Postup

  1. 1

    Sushi ryžu dôkladne premyjeme v sitku. Do hrnca dáme 150 ml vody, pridáme ryžu a prikryté varíme 8 minút na miernom ohni. Ako náhle začne voda vsakovať, dáme hrniec na bok z platne. Cez hrniec dáme čistú utierku a necháme ryžu napučať 7-10 minút. Pridáme ryžový ocot a ryžu necháme za stáleho miešania pri izbovej teplote vychladnúť.

  2. 2

    Prekrojíme avokádo, odstránime jadierko, nakrájame približne na ½ cm hrubé prúžky. Nori riasy si položíme na bambusové podložky, ktoré rovnomerne prikryjeme ryžou na hrúbku cca 1 cm. Pridáme nakrájané pásiky avokáda a wasabi pastu. Bambusové podložky s ryžou zrolujeme a pevne stlačíme. Odrezávame na 1,5 cm hrubé kusy a poukladáme na tanier.

  3. 3

    Podávame so sójovou omáčkou v malej miske.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Do sójovej omáčky je možné vmiešať wasabi, čo spraví jedlo pikantnejším.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia