Foto: shanshi
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sushi ryžu dôkladne premyjeme v sitku. Do hrnca dáme 150 ml vody, pridáme ryžu a prikryté varíme 8 minút na miernom ohni. Ako náhle začne voda vsakovať, dáme hrniec na bok z platne. Cez hrniec dáme čistú utierku a necháme ryžu napučať 7-10 minút. Pridáme ryžový ocot a ryžu necháme za stáleho miešania pri izbovej teplote vychladnúť.
- 2
Prekrojíme avokádo, odstránime jadierko, nakrájame približne na ½ cm hrubé prúžky. Nori riasy si položíme na bambusové podložky, ktoré rovnomerne prikryjeme ryžou na hrúbku cca 1 cm. Pridáme nakrájané pásiky avokáda a wasabi pastu. Bambusové podložky s ryžou zrolujeme a pevne stlačíme. Odrezávame na 1,5 cm hrubé kusy a poukladáme na tanier.
- 3
Podávame so sójovou omáčkou v malej miske.
- 4
Shan'shi Tip: Do sójovej omáčky je možné vmiešať wasabi, čo spraví jedlo pikantnejším.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu