Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola fotorecept
Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského Zobraziť celý popisJednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo povýšite na luxusnú pochúťku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Základné ingrediencie: ryba zbavená kostí a kože, pór nakrájaný na kolieska a zemiaky nakrájané na väčšie plátky.
-
2
Na hrudke masla a lyžici olivového oleja opečieme pór, domäkka, asi tak 8 - 10 minút.
-
3
Pridáme zemiaky a premiešame. A opäť pár minút opečieme.
-
4
Zalejeme vodou a pridáme bobkový list a soľ.
-
5
Varíme prikryté, asi tak 15 minút. Zemiaky by mali byť skoro mäkké.
-
6
Pridáme osolené rybie filety a jemne poprášime čiernym korením. Prikryté varíme ďaľších 10 minút.
-
7
Hotovo. Dobrú chuť.









Áno, @Haji , babičky z celého sveta vedia, čo je dobré. :-))
Pekný piatkový večer.
Peknú nedeľu.
Pekné nedeľné odpoludnie.
zajtra vyskúšam..heslo: jednoducho a chutne...aspoň dúfam..:-)
heslo bolo správne dané...je možno opakovať...obed z 3 surovín v podstate..ďakujeme..
@2010 , krásna fotka!
Krásny víkend. Ďakujem.
@Radost , prepáč, až teraz som si všimla, že asi aj ty si vyskúšala tento recept... Ďakujem, potešilo.
Tak to som veľmi rada, že chutilo. Áno, je to dobré jedlo. Ďakujem za odozvu.
Pozdravuj aj manžela :-)