Klasický bok choy fotorecept

2010 - bez fotky2010, 18. januára 2018
Klasický bok choy (fotorecept)
Foto: 2010

Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
6 strúčikov
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Je to velmi lacna zelenina v Azii a v restauraciach sa pouziva len mlada - baby. Niekde sa vola aj pak choi. Je to bezhlavickova kapusta.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tradicne je pokrajaju po dlzke na stvrtky.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Treba ju dat do sitka pod tecucu vodu a poriadne premyt, pri jej spodku byva piesok.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym si pripravime do woku zlahka posolenu vodu s lyzickou oleja. Ked sa nam voda vari, vlozime bok choy tak max. na 2 minuty. (Niekde ho len naparuju.)

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tym si pokrajame cesnak. Cesnak je velmi popularny v Azii a pouzivaju ho velkych mnozstvach, preto ich odroda ma ovela jemnejsiu chut, aby neprerazila chut jedla. Ja som dal 6 strucikov na lyzicu oleja zlahka oprazit. Pridal sojovu omacku, ryzove vino, (ustricou omacku podla chuti) a zahustil lyzickou Maizeny. Poukladal bok choy na servirovaciu misku a polial omackou. Vyborna jednoducha priloha.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mitzy
Wau, super. Ešte som u nás asi nevidela tú zeleninu...škoda
1x sracz
kukulienka71
Skoda ze u nas nie je v baby verzii.kupovala by som ju castejsie, lebo u nas ju jem len ja. Bude aj takto iste, paci sa mi.
1x sracz
zdenka1009
Zase som sa poučila, ako pripraviť tieto zelené kapustové listy- bok choy...určite aspoň raz vyskúšam, či mi bude chutiť...ružičkový kel, por, baby špenát, všetko môžeme a píšu, že je to bomba.
1x sracz
arnilka
pekný recept! robievam najmä v horúcom lete grilovaný bok choy v pikantnej sladkokyslej omáčke podobnej tej Tvojej, pridám varené vajce na tvrdo a mám rýchly ľahký letný obed - bok choy je úžasná veľmi chutná kapustovitá chrumkavá zelenina :-) (kupujem baby zeleninu pod názvom pak choi na farmách.
1x sracz
zinnajdha
bok choy som videla včera v Kauflande v Ke na Popradskej ulici. Obišla som ho . Škoda. Nemajú ho vždy.
1x sracz
majsterka
Neviem či existuje bok choy ,táto kapustovitá zelenina sa volá pak choy ak sa mýlim tak mi to odpustite
1x sracz
marikafil
Recept prišiel ako na zavolanie:-) lebo ja som veru bok choy v Kauflande neobišla... máme náš domáci cesnak, a aj napriek pokročilej dobe je riadne cítiť, ale niektorí "televízni" kuchári radia vybrať ten stred (klíčok), potom sa vraj dá jesť nie len cez víkend:-)