Klasický bok choy fotorecept

2010 - bez fotky2010, 18. januára 2018
Klasický bok choy (fotorecept)
Foto: 2010

Jedna z najbežnejších a asi najpopulárnejších príloh v ázijských reštauráciách. (Vraj ma aj protirakovinové účinky?) Väčšinou je podobne upravená, ako som sa snažil pridať.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 zväzok
6 strúčikov
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je to velmi lacna zelenina v Azii a v restauraciach sa pouziva len mlada - baby. Niekde sa vola aj pak choi. Je to bezhlavickova kapusta.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tradicne je pokrajaju po dlzke na stvrtky.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Treba ju dat do sitka pod tecucu vodu a poriadne premyt, pri jej spodku byva piesok.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym si pripravime do woku zlahka posolenu vodu s lyzickou oleja. Ked sa nam voda vari, vlozime bok choy tak max. na 2 minuty. (Niekde ho len naparuju.)

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tym si pokrajame cesnak. Cesnak je velmi popularny v Azii a pouzivaju ho velkych mnozstvach, preto ich odroda ma ovela jemnejsiu chut, aby neprerazila chut jedla. Ja som dal 6 strucikov na lyzicu oleja zlahka oprazit. Pridal sojovu omacku, ryzove vino, (ustricou omacku podla chuti) a zahustil lyzickou Maizeny. Poukladal bok choy na servirovaciu misku a polial omackou. Vyborna jednoducha priloha.

    Klasický bok choy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu