Makové parfé na slivkovom ragú

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018
Makové parfé na slivkovom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava

Suroviny

Parfé (zmrazený smotanový krém):
200 g
500 g
150 g (3 vajcia veľkosť M)
150 g
Ragú:
200 g
100 g
100 ml
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli zohriatom na 70 °C a šľaháme do vychladnutia. Pridáme šľahačku a mak. Naplníme do formičiek a dáme zmraziť.

  2. 2

    V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu, slivky a krátko povaríme. Zahustíme jemne škrobom. Parfé podávame so slivkovým ragú.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: