Makové parfé na slivkovom ragú
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
Parfé (zmrazený smotanový krém): | |
200 g |
|
500 g |
|
150 g (3 vajcia veľkosť M) |
|
150 g |
|
Ragú: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli zohriatom na 70 °C a šľaháme do vychladnutia. Pridáme šľahačku a mak. Naplníme do formičiek a dáme zmraziť.
- 2
V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu, slivky a krátko povaríme. Zahustíme jemne škrobom. Parfé podávame so slivkovým ragú.
Tiež parfé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu