Makové parfé na slivkovom ragú

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018
Makové parfé na slivkovom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava

Suroviny

Parfé (zmrazený smotanový krém):
200 g
500 g
150 g (3 vajcia veľkosť M)
150 g
Ragú:
200 g
100 g
100 ml
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli zohriatom na 70 °C a šľaháme do vychladnutia. Pridáme šľahačku a mak. Naplníme do formičiek a dáme zmraziť.

  2. 2

    V hrnci urobíme karamel, ktorý zalejeme vínom, pridáme škoricu, slivky a krátko povaríme. Zahustíme jemne škrobom. Parfé podávame so slivkovým ragú.

Diskusia k receptu

jatea
Veľmi zaujímavý recept. Mrazený mak som ešte nejedla, stojí to za vyskúšanie.
odile304
Vo francuzskej kuchyni sa mak velmi nepouziva (ked tak len cely ale mlety uz vobec nie).