Syrové krekry
Syrové krekry

Slané syrovo-cesnakové krekry fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 25. januára 2018

Dnes som sa tak trochu nudila tak som piekla. Sladké mi na chuť nešlo no ale slané áno a tu je. Ak budete mať chuť vyskúšajte k vínku alebo len tak ako ja.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
150 g
100 g
1 ks
1 bal.
1 ČL
8-10 strúčikov
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku si preosejeme pridáme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme mäkké maslo, syrokrém, vajce a pretlačený cesnak. Cesto dobre vypracujeme a dáme na 35 minút do chladničky.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 35 minútach cesto vyberieme a rozvaľkáme asi tak na 0,5 mm.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame na štvorčeky a preložíme na plech a posypeme podľa toho čím chceme, to je len na Vás. Plech máme vystlaný papierom na pečenie. A šup do rúry. Ak niekto chce môže vykrajovať rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú. Len je to pracnejšie takto len nakrájate a ukladáte na plech, nemusíte znovu spracúvať okrajky a vaľkať. Pečieme na 180-200 stupňov asi tak 15-20 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte, tak len mrknite jedným očkom či sa vás už nehanbia a nezačnú sa červenať, vtedy ich vyberieme a máme hotovo.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené. Mala som za dva plechy. Necháme trochu vychladnúť a môžeme koštovať.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak vyskúšate dúfam, že Vám budú chutiť.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Už len kávičku, hádam pochutia aj pri nej.

    Slané syrovo-cesnakové krekry (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný a chutný recept, milá @Sonulienka , jsi šikulka! Tak bych se chtěla nudit, si zlatá! Krásný večer a pozdravení tobě i manželovi!
evanaaa
Dobre a lákavo to vypadá, už aj dávam do KK.....
ariela6
Krasne prestieranie Soni ty to maš vždy pekne nafotene super recept ukladam len cesnak vynecham som nan alergicka ale snat to aj bez neho bude dobre a kde si kupila to pekne prestieranie v tvare srdiečka
sonulienka
Dievčence srdečná vďaka za komentíkyvšetkým. @Haji aj ja srdečne pozdravujem. @Ariela6 samozrejme môžeš dať namiesto cesnaku napríklad údený postrúhaný syr a srdiečkové prestieranie som kúpila u nás v BB v Europe. Je tam jeden zaujímavý obchodík na takéto pekné vecičky tak som neodolala ani týmto srdiečkam.
tatty
Že kávičku..k tomuto skôr vínko, nie? :-) Už sú v KK, takýchto receptov nie je nikdy dosť
sracz
... vynikajúce, o chuti ani nepochybujem a navyše obdivujem aj Tvoj ružový porcelán, vážená a milá @Sonulienka dorastenka!
sonulienka
@Sracz najprv srdečne pozdravujem a ďakujem za komentík a hlavne, že si ma tak poctil "dorastenkou"!
No a čo sa týka ružového porcelánu viem veľmi sa to na toto pečivo nehodí ale nemala som na poruke nič, čo mám tácky mala som na nich iné pečivká. Ale večer bola návšteva a teraz je už všetko preložené.
Ešte raz srdečne pozdravujem.
nika72
Už sú uložené v KK... cesnekové u nás ide.už sa teším kedy ich vyskúšam...inak krásne srdiečkové prestieranie máš na stole :-)
1x motyka
sonulienka
Srdečne Vám všetkým ďakujem za komentíky budem rada ak vyskúšate a budú chutiť.
janeg
Dnes som ich konečne vyskúšala a sú neskutočne chutné, takmer som sa nezdržala a zjedla celý plech :D