Slané syrovo-cesnakové krekry fotorecept
Foto: sonulienka
Dnes som sa tak trochu nudila tak som piekla. Sladké mi na chuť nešlo no ale slané áno a tu je. Ak budete mať Zobraziť celý popisDnes som sa tak trochu nudila tak som piekla. Sladké mi na chuť nešlo no ale slané áno a tu je. Ak budete mať chuť vyskúšajte k vínku alebo len tak ako ja.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Múku si preosejeme pridáme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame. Potom pridáme mäkké maslo, syrokrém, vajce a pretlačený cesnak. Cesto dobre vypracujeme a dáme na 35 minút do chladničky.
-
3
Po 35 minútach cesto vyberieme a rozvaľkáme asi tak na 0,5 mm.
-
4
Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
5
Nakrájame na štvorčeky a preložíme na plech a posypeme podľa toho čím chceme, to je len na Vás. Plech máme vystlaný papierom na pečenie. A šup do rúry. Ak niekto chce môže vykrajovať rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú. Len je to pracnejšie takto len nakrájate a ukladáte na plech, nemusíte znovu spracúvať okrajky a vaľkať. Pečieme na 180-200 stupňov asi tak 15-20 minút. Ale každá si svoju rúru poznáte, tak len mrknite jedným očkom či sa vás už nehanbia a nezačnú sa červenať, vtedy ich vyberieme a máme hotovo.
-
6
Upečené. Mala som za dva plechy. Necháme trochu vychladnúť a môžeme koštovať.
-
7
Ak vyskúšate dúfam, že Vám budú chutiť.
-
8
Už len kávičku, hádam pochutia aj pri nej.
No a čo sa týka ružového porcelánu viem veľmi sa to na toto pečivo nehodí ale nemala som na poruke nič, čo mám tácky mala som na nich iné pečivká. Ale večer bola návšteva a teraz je už všetko preložené.
Ešte raz srdečne pozdravujem.