Lángoš

dorina - bez fotkydorina, 17. januára 2018
Lángoš
Foto: dorina

Pridávam recept na domáce lángoše. Cesto s kyslou smotanou.

Suroviny

800 g
200 ml
3 dcl
1 kocka




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka s cukrom si rozdrobíme droždie a odložíme napučať. Medzitým si preosejeme múku, pridáme soľ. Následne kyslú smotanu a kvások. Vymiesime si jemné cesto a necháme dobre nakysnúť. Pri miesení dopĺňame múku podľa potreby. Dáme si olej a masť v polovičnom pomere na sporák a pečieme vytvarované lángoše.

  2. 2

    Podávame podľa chuti. U nás smotana+syr s modrou plesňou. Výborne chutí!

    Lángoš - obrázok 2
  3. 3

    S kečupom a syrom. Prajem dobrú chuť.

    Lángoš - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia