Mrkvový šalát (Copper Penny)
Foto: 2010
No toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre Zobraziť celý popisNo toto je asi posledny africky vytvor, v preklade "concoction". Mrkva na uplne iny sposob, neviem, kto to tam vymyslel, ale mal zmysel pre recesiu a z dakeho neznameho dovodu je aj popularny. Takze mrkva na sladko-kyslo v paradajkovej polievke.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Nálev: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
(bazalka, petržlenová vňať, ...) |
|
Postup
-
1
Salat sa vola Copper Penny (v preklade nieco ako male medene mince). Mrkvu nakrajame na kolieska, tak isto aj cibulu. Papriku nakrajame na male kocky ( ja som pridal aj chilli).
- 2
Do osolenej vody dame varit najprv mrkvu, asi v polovici varenia som pridal cibulu a papriku. Ma to byt tak uvarene, aby mrkva nebola rozvarena.
- 3
Medzitym si do druheho hrnca dame varit paradajkovu polievku alebo paradajovy džús. Pridame do nej olivovy olej, horcicu, worcestrovu omacku, ocot, cukor. Povarime kratko.
- 4
Tymto sladko-kyslym nalevom zalejeme predvarenu mrkvu a dame odstat aspon cez noc, nech sa chute prepoja. Na druhy den prizdobime dacim zelenym (bazalka, petrzlenova vnat, ja som mal pazitku).
Tiež mrkvový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu