Čínska polievka
Čínska polievka

Čínska „sopľová“

2010 - bez fotky2010, 17. januára 2018
Čínska „sopľová“
Foto: 2010

Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a Zobraziť celý popisTak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá v reštauráciách Drop egg soup.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 liter
podľa chuti
1/2 ČL
1/2 ČL
2 cm
1/2 ČL
2 ČL
2 - 3 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ked mate domaci vyvar, super, ked nemate a je horko, ako u nas, aj zo samoobsluhy postaci. Zazvor som uz nemal, tak som odkrojil kuskok galangalu (podobna chut) a odrhol v zahrade mensiu citronovu travu, pobuchal po nej a zviazal do uzla. (Ked som ochutnal ten vyvar, aj napriek reklamam, ze je naozajstny a nie glutamanovy bratranec, aj tak bol nic moc).

    Čínska „sopľová“ - obrázok 1
  2. 2

    Do vyvaru som pridal vsetky ochutiny aj trosku sezamoveho oleja a kurkumu, aby dostal peknu farbu (Cinania v restikach prifarbuju farbivom), dal varit na 15 minut. Na konci pridal vo vode rozmiesanu Maizenu, aby nebola uplne vodova.

    Čínska „sopľová“ - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiesal vajicka a pomaly pridaval, cim pomalsie sa pridavaju, ze vraj tym by mali byt rezance tensie? Nakoniec prizdobil na drobno nakrajanou jarnou cibulkou (koriander a chilli su moja slabost - mimo receptu).

Diskusia k receptu

frezia
Az na ten nazov, celkom podla mijej chuti.
45678
@Frezia (17.1.2018 17:44)

Tiež by som to pomenovanie,ak vôbec,zmienila,tak v popise,nie v názve.
Je to nechutne:-( a pri jedle nevhodné.
Polievka ako taká, teda recept je dobrá.
mijaita
Zrovna to chci napsat ze nazev je eklhaft a uz jsou tu stejne kritiky. Proc nemuze byt Drop egg soup. Nebo prelozeno do slovenstiny? Polivka je urcite dobra.
používateľ nemá avatar
li
li
Vymen, prosim, nazov za "Egg drop Soup", alebo "čínska vajíčková polievka".
cesminaz
Ked som uvidela názov receptu,hned som si tipla ze to bude od teba @2010 :-) kedze nie každý má tú kuráž napísat niečo také :-))) Ale zaujimalo by ma,ze preco ste to v druzine tak volali?? Ved v tej polievke sa nič nenaťahuje :-) Alebo vám v tej polievke zostali tie vajcia/bielky surové? :-) Inak polievka môze byt dobra.
2010
@Cesminaz (18.1.2018 14:13)
No ako si pamatam, preto lebo patrila do druzinovej kategorie " blivajz" a tam bola este spenatova, kelova, koprova, plucka ...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@2010 (18.1.2018 15:26)

A rajčinová s ryžou, ktorá bola v polievke v podobe veľkého zlepeného niečoho bieleho - BLÉÉÉÉÉ. A nútili nás to zjesť.
katka78
Ako vás tak čítam celkom som mala šťastie na školskú jedáleň, u nás varili výborne, mnohé jedlá som sa tam "naučila" jesť. Škoda, že z rýb nevarili, mohli ma navyknúť aj na ne.
radox1
ale ja som v jedalni jedol v podstate uplne vsetko.miloval som vajickovu rascovu polievku-podobnu ako tu,ktoru v podstate kazdy neznasal.
alex37
Aj u nás sa interné vola "soplova", ale máme ju rady. Ak môžem poradiť tak miesto maizeny používam toto. Maizena sa zohrievanim rozpúšťa a polievka stráca svoju "soplovu" konzistenciu.


mijaita
@2010 věděla jsem, že bude dobrá, proto už je na světě. Jen jsem si ji pojmenovala "skleněná". Na chuti to neubere a mně se to líp říká :-) Přidala jsem eros pistu az mi tecou slzy. Super rychlovka, dík!


1x radost
radox1
opät som varil s malym experimento.vajcia poriadne rozslahal do spojitosti s bielkom,vlozil do velkej injekcnej striekacky,a pomaly robil sliziky do polievky.nedrzali uplne posebe,ale boli to take cervicky.