Foto: 2010
Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a Zobraziť celý popisTak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá v reštauráciách Drop egg soup.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ked mate domaci vyvar, super, ked nemate a je horko, ako u nas, aj zo samoobsluhy postaci. Zazvor som uz nemal, tak som odkrojil kuskok galangalu (podobna chut) a odrhol v zahrade mensiu citronovu travu, pobuchal po nej a zviazal do uzla. (Ked som ochutnal ten vyvar, aj napriek reklamam, ze je naozajstny a nie glutamanovy bratranec, aj tak bol nic moc).
-
2
Do vyvaru som pridal vsetky ochutiny aj trosku sezamoveho oleja a kurkumu, aby dostal peknu farbu (Cinania v restikach prifarbuju farbivom), dal varit na 15 minut. Na konci pridal vo vode rozmiesanu Maizenu, aby nebola uplne vodova.
-
3
Rozmiesal vajicka a pomaly pridaval, cim pomalsie sa pridavaju, ze vraj tym by mali byt rezance tensie? Nakoniec prizdobil na drobno nakrajanou jarnou cibulkou (koriander a chilli su moja slabost - mimo receptu).
Tiež by som to pomenovanie,ak vôbec,zmienila,tak v popise,nie v názve.
Je to nechutne:-( a pri jedle nevhodné.
Polievka ako taká, teda recept je dobrá.
Nemusis davat nic to povodnej ide dobry kuraci vyvar co som nemal , ale tato polievka ma ovela viac variacii ako je kapustnic. Toto je skor taka thajska fuzia.
www.yoyochinese.com/blog/learn-mandarin-authentic-chinese-r...
No ako si pamatam, preto lebo patrila do druzinovej kategorie " blivajz" a tam bola este spenatova, kelova, koprova, plucka ...
A rajčinová s ryžou, ktorá bola v polievke v podobe veľkého zlepeného niečoho bieleho - BLÉÉÉÉÉ. A nútili nás to zjesť.
www.facebook.com/LifeAndArtCollections/videos/1704222413...