Pečená ryba
Pečená ryba

Ryba so špenátom a zemiakmi

shanshi - fotkaShan´shi, 24. januára 2018. Komerčný recept.
Ryba so špenátom a zemiakmi
Foto: shanshi
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3-4 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
200 g
1 strúčik
1 ks
200 g (treska, kapor)
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na marinádu zmiešame kokosové mlieko s kurkumou, koriandrom, rascou, citrónovou kôrou a šťavou.

  2. 2

    Umyté rybie filé vysušíme a vložíme do marinády. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. špenát nakrájame na prúžky a zmiešame s cibuľou, cesnakom a zemiakovými kockami.

  3. 3

    Buď vyložíme pekáč špenátovou zmesou a rybie filé uložíme na vrch alebo si z alobalu (papieru na pečenie) pripravíme malé balíčky, v ktorých rybie filé tiež položíme na špenátovú zmes. Ryby potrieme zvyšnou marinádou, balíčky dobre uzavrieme a pečieme v rúre 30 minút pri teplote 180 stupňov.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Veľmi aromatické a dekoratívne je prestieranie v banánovom liste.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: