Ryba so špenátom a zemiakmi
Foto: shanshi
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na marinádu zmiešame kokosové mlieko s kurkumou, koriandrom, rascou, citrónovou kôrou a šťavou.
- 2
Umyté rybie filé vysušíme a vložíme do marinády. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. špenát nakrájame na prúžky a zmiešame s cibuľou, cesnakom a zemiakovými kockami.
- 3
Buď vyložíme pekáč špenátovou zmesou a rybie filé uložíme na vrch alebo si z alobalu (papieru na pečenie) pripravíme malé balíčky, v ktorých rybie filé tiež položíme na špenátovú zmes. Ryby potrieme zvyšnou marinádou, balíčky dobre uzavrieme a pečieme v rúre 30 minút pri teplote 180 stupňov.
- 4
Shan'shi Tip: Veľmi aromatické a dekoratívne je prestieranie v banánovom liste.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu