prazdny

Bezlepkové žĺtkové rezy

Koláče

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

prazdny

Medovníčky pre zaneprázdnené pekárky

Dezerty

Tento výborný recept som objavila na sashe úplnou náhodou ako blog. Páčil sa mi hneď na prvý pohľad a keďže som tieto medovníčky piekla už niekoľkokrát a vždy sa skvele vydarili, posúvam ho aj vám....

prazdny

Kokosové ježe

Dezerty

Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého...

prazdny

Medovníčky so sušeným ovocím

Dezerty

Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými....

prazdny

Mramorový koláč s tvarohom a ovocím

Koláče

Tentoraz pridávam recept na veľmi jednoduchý hrnčekový koláč plný tvarohu a lesného ovocia.

prazdny

Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom

Kuracie mäso

Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za...

prazdny

Celozrnné špagety so shiitake, s cícerom a olivami

Cestoviny

Tak toto nie je najfotogenickejšie jedlo aké som kedy fotila, ale chutilo, tak som sa rozhodla pridať recept....

prazdny

Oblátky plnené čokoládou, orechmi a maslovými sušienkami

Dezerty

Rýchly recept na chutnú dobrotu vhodnú aj na Vianoce.

prazdny

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a rýchle placky, do ktorých nejde ani múka, ani vajce a predsa sú úžasne chutné....

prazdny

Jablkový hrnčekový koláč podľa Zuzky Vačkovej

Koláče

Ak ste si mysleli, že jednoduché už nemôže byť jednoduchšie, skúste si pozrieť tento recept,...

prazdny

Kakaovo-vanilkové koláčiky

Dezerty

Do misky som nasypala polohrubú múku, mandľovú múku, práškový a vanilkový cukor. Pridala...

prazdny

Teplý zemiakový šalát so slaninou

Večera

Recept na jednoduchý zemiakový šalát so slaninou. Odkedy sme ho prvýkrát vyskúšali, často ho pripravujeme na rodinnú oslavu alebo na obed či večeru....

prazdny

Úžasné a mäkké medovníky

Dezerty

Múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a perníkové korenie dáme do misky a premiešame...

prazdny

Vianočné venčeky

Dezerty

Vianoce sú za dverami a ja keď mám troška času, pripravujem, vymýšľam. Ponúkam venčeky,...

prazdny

Kokosové makrónky

Dezerty

Začala som preosievaním práškového cukru a kokosovej múky. Potom som vyšľahala bielky s kryštálovým cukrom. Šľahala...

prazdny

Boršč trošku inak

Bezmäsité jedlá

Boršč má nespočetné množstvo variantov a len o tomto jednom jedle by sa dala napísať celá kuchárska kniha....

prazdny

Pečené teľacie mäso

Hovädzie mäso

Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...

prazdny

Moje vanilkové rožky

Dezerty

Tieto vanilkové rožky sa topia na jazyku. Najlepšie aké som kedy jedla.

prazdny

Olovrantový krém podľa ČSN

Nátierky

Retro rýchlovka z minima surovín pre milovníkov nátierok.

prazdny

Vegetariánska plnená paprika

Bezmäsité jedlá

Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...

prazdny

Neapolský šalát

Šaláty

Prečo neapolský, to neviem, asi kvôli paradajkovému pretlaku, ktorý tam ide. Ale je výborný, či už s pečivom alebo na chlebíčky, hrianky, alebo ako súčasť pohostenia návštevy alebo oslavy....

prazdny

Drobné vianočné orechové pečivo

Dezerty

Drobné pečivo neodmysliteľne patrí k Vianociam, tak ako aj orechy.

prazdny

Cesto na pizzu

Hlavné jedlá

Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy...

prazdny

Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake

Bezmäsité jedlá

Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.

prazdny

Bezlepkové lúpačky

Raňajky

Pripravte si všetky suroviny, aby mali izbovú teplotu.

prazdny

Cesnakový dresing ako z reštaurácie

Prílohy

Určite ste si mnohokrát dopriali k jedlu v reštaurácii cesnakový dresing...

prazdny

Vianočný Franta

Dezerty

Orechy, čokoláda, rum - to sú chute sladkých Vianoc.

prazdny

Rybací perkelt s kolienkami

Cestoviny

Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom

Večera

Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.