Bravčové pliecko so zelerom na smotane fotorecept
Foto: sracz
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky. Moja pani „prišahana“ preferuje údenú slaninu „na všelijako“, tak som sa Zobraziť celý popisVariant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky. Moja pani „prišahana“ preferuje údenú slaninu „na všelijako“, tak som sa snažil ju nesklamať. Na výslednom diele sme si pochutnali s ryžou, ale aj so zemiakovou kašou. … ale to už záleží len a iba na Vás, čo si zvolíte za prílohu (preto ten 9. obr. bez prílohy). V technológii varenia, či dusenia, som použil aj crimini (hnedé šampiňóny), lebo „hríbovité sa mi neurodili“!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100-120 g |
|
1 ks stredná |
|
100-120 mm (biela časť) |
|
2-3 KL |
|
800-1000 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
600-700 ml |
|
2-3 KL |
|
1 ks buľva stredná |
|
2-3 ks |
|
2-3 ks strúčiky |
|
250-333 g criminy (alebo iné čerstvé huby) |
|
200-250 ml |
|
120-150 ml vlažná |
|
2-3 KL |
|
Postup
-
1
„Zátišie“ surovín pripravených na varenie.
-
2
Vo väčšej rajnici som vyškvaril pokrájanú údenú slaninu, na nej do sklovita orestoval nakrájanú žltú cibuľu a bielu časť póru, pre zjemnenie výslednej chute omáčky, nadstavenú „orechom“ masla.
-
3
Medzičas som využil na pokrájanie pliecka na plátky a následne na jeho posypanie soľou, čerstvo mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou.
-
4
Takto pripravené plátky bravčoviny som následne opiekol,
-
5
zalial horúcim mäsovým vývarom, posypal pokrájanými stonkami zeleru a jeho postrúhanou buľvou, premiešal.
-
6
Na vrch som pridal pretlačené strúčiky cesnaku a
-
7
pokrájané hnedé šampiňóny, s čerstvými hríbmi by to bolo to najsamlepšejšie, ale „kde nie je, ani smrť neberie!“
-
8
V porcelánovom „kotlíku“ som rozhabarkoval vlažnú vodu s kukuričným škrobom a so smotanou na varenie. Získanú emulziu som zapracoval do zmäknutých plátkov mäsa, asi 15-20 minút nechal prejsť varom.
-
9
Za horúca som naporcoval na taniere.
Diskusia k receptu