Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové pliecko so zelerom na smotane fotorecept

sracz - fotkasracz, 31. januára 2023
Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept)
Foto: sracz

Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky. Moja pani „prišahana“ preferuje údenú slaninu „na všelijako“, tak som sa Zobraziť celý popisVariant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky. Moja pani „prišahana“ preferuje údenú slaninu „na všelijako“, tak som sa snažil ju nesklamať. Na výslednom diele sme si pochutnali s ryžou, ale aj so zemiakovou kašou. … ale to už záleží len a iba na Vás, čo si zvolíte za prílohu (preto ten 9. obr. bez prílohy). V technológii varenia, či dusenia, som použil aj crimini (hnedé šampiňóny), lebo „hríbovité sa mi neurodili“!

4-6
porcie
15 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100-120 g
1 ks stredná
100-120 mm (biela časť)
2-3 KL
800-1000 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
600-700 ml
2-3 KL
1 ks buľva stredná
2-3 ks
2-3 ks strúčiky
250-333 g criminy (alebo iné čerstvé huby)
200-250 ml
120-150 ml vlažná
2-3 KL




Postup

  1. 1

    „Zátišie“ surovín pripravených na varenie.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšej rajnici som vyškvaril pokrájanú údenú slaninu, na nej do sklovita orestoval nakrájanú žltú cibuľu a bielu časť póru, pre zjemnenie výslednej chute omáčky, nadstavenú „orechom“ masla.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzičas som využil na pokrájanie pliecka na plátky a následne na jeho posypanie soľou, čerstvo mletým čiernym korením a mletou sladkou paprikou.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené plátky bravčoviny som následne opiekol,

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zalial horúcim mäsovým vývarom, posypal pokrájanými stonkami zeleru a jeho postrúhanou buľvou, premiešal.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch som pridal pretlačené strúčiky cesnaku a

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokrájané hnedé šampiňóny, s čerstvými hríbmi by to bolo to najsamlepšejšie, ale „kde nie je, ani smrť neberie!“

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V porcelánovom „kotlíku“ som rozhabarkoval vlažnú vodu s kukuričným škrobom a so smotanou na varenie. Získanú emulziu som zapracoval do zmäknutých plátkov mäsa, asi 15-20 minút nechal prejsť varom.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Za horúca som naporcoval na taniere.

    Bravčové pliecko so zelerom na smotane (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
Pliecko je na takúto úpravu veľmi vhodné. Páči sa mi táto pre mňa neobvyklá kombinácia chutí. Ja si prosím s ryžou, ak ešte ostalo☺️
helena10
Chuťovečka, ja môžem s maslovými haluškami alebo s čerstvým zemiakovým chlebom, čo dnes upiekla @oline čka. Pozdravujem.🤗
1x sracz
sracz
Ďakujem Vám dievčence, @Kukulienka71 a @Helena10 po našom v mojich rodných Košiciach alias Icuka, za nahliadnutie i za milé slová. Až sa mi podarí zavítať na Slovač, určite bude repete tohoto receptu, na "šmakovkuL ktorého Vás už vopred pozývam!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia