Banánová roláda fotorecept
Foto: olinecka
Určite touto roládou potešíte svojich doma.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
1,5 ČL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
300 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4 PL |
|
2-3 PL (16 %) |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Poleva čokoládová (nemusí byť): | |
100 ml (33 %) |
|
150 g |
|
1-2 PL (16 %) |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku.
-
2
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame kyslú smotanu. Puding zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
3
Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, lyžicou pridáme cukor a došľaháme do tuha. Do snehu postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Preosiatu múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva a postupne zľahka vmiešame do vaječného základu.
-
4
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
-
5
Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
6
Zmäknuté maslo zmiešame po častiach s vychladnutým pudingom do krémová.
-
7
Korpus rozvinieme, potrieme krémom, z krému trocha odložíme na zdobenie... Položíme banány a zrolujeme. Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridáme kyslú smotanu, maslo a vymiešame do hladka. Polevou polejeme celú roládu. Roláda sa môže posypať práškovým cukrom ozdobiť zbytkom krému.
-
9
Pred podávaním ozdobíme, pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.
Ďakujem som rada že sa recept páči, ďakujem za čas prečítať recept.