Banánová roláda fotorecept
Určite touto roládou potešíte svojich doma.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. (v prášku) | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL (16 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g čerstvé zmäknuté | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva čokoládová (nemusí byť): | |
| 100 ml (33 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 PL (16 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny na plnku.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame kyslú smotanu. Puding zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, lyžicou pridáme cukor a došľaháme do tuha. Do snehu postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Preosiatu múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva a postupne zľahka vmiešame do vaječného základu.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Zmäknuté maslo zmiešame po častiach s vychladnutým pudingom do krémová.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Korpus rozvinieme, potrieme krémom, z krému trocha odložíme na zdobenie... Položíme banány a zrolujeme. Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridáme kyslú smotanu, maslo a vymiešame do hladka. Polevou polejeme celú roládu. Roláda sa môže posypať práškovým cukrom ozdobiť zbytkom krému.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Pred podávaním ozdobíme, pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Ďakujem som rada že sa recept páči, ďakujem za čas prečítať recept.