Cesnaková pasta s tukom fotorecept
Foto: kimlo
Na jeseň som kúpil od známeho domáci cesnak. Mal som ho uskladnený v plátennom vrecku v špajze, v tme. Nedávno som si
všimol, Zobraziť celý popisNa jeseň som kúpil od známeho domáci cesnak. Mal som ho uskladnený v plátennom vrecku v špajze, v tme. Nedávno som si
všimol, že začína vyháňať klíčky, tak som rozmýšľal, ako ho čo najskôr spotrebovať. Našiel som jednoduchý recept, určite ho
mnohí z vás aj poznajú, preto by som rád vedel, ako aj vy skladujete cesnak, aby vydržal čo najdlhšie, budem rád ak mi to
napíšete do komentárov.
Zdroj: internet
Postup
-
1
Cesnak očistíme, pomelieme a zmiešame so soľou. Zakryté necháme v chladne asi 1 hodinu odstáť.
-
2
Masť rozpustíme, aby bola tekutá, ale nie veľmi teplá.
-
3
Dobre premiešame s pomletým cesnakom a naplníme do pohárov alebo alebo uzatvárateľných plastových krabičiek. Odložíme do chladničky.
-
4
Používame v kuchyni všade tam, kde potrebujeme cesnak, na hrianky, langoše alebo posúchy. Pozor však pri solení, pasta je slaná.
Ja som kdesi čítal že v takomto štádiu spracovania cesnaku treba z každého strúčika vybrať zvnútra ten maličký zelený klíček, to som aj spravil a cesnak je zatiaľ pekný žltý. A vraj tú zelenú farbu môže spôsobiť aj oxidácia, takže teraz keď je to v tuku tak má menší prístup vzduchu…
Ďakujem za koment, tiež som rozmýšľal nad zmrazením, ale v takejto forme pasty sa s tým lepšie manipuluje, už ho netreba pretláčať ani strúhať.
Veď to, najprv som chcel založiť diskusiu na tuto tému ale nakoniec ma napadlo nafotiť to a dať ako recept, možno sa niekto bude inšpirovať.